تأثیر پلیمر سوپرجاذب A200 در شرایط تنش خشکی بر کارایی مصرف آب و برخی پارامترهای مورفولوژیک فلفل قلمی تند(Capsicum frutescence)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 675

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCANR06_365

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1393

Abstract:

کمبود آب و تنش خشکی از عمده ترین موانع تولید در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است. امروزه با کاربرد برخی مواد افزودنی مانند پلیمر سوپرجاذب آب میتوان ضریب بهرهوری آب کشاورزی را افزایش داد. این پلیمرها قادرند مقادیر زیادی از آب حاصل از بارندگی و یا آب آبیاری را جذب کرده و از فرونشت آن جلوگیری کنند و در شرایط خشکی مجددا آن را در دسترس گیاه قرار دهند. این پژوهش به منظور تاثیر پلیمر سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر برخی صفات فلفل قلمی تند نظیر سطح برگ، تعداد برگ و کمبود آب و تنش خشکی از عمده ترین موانع تولید در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است. امروزه با کاربرد برخی مواد افزودنی مانند پلیمر سوپرجاذب آب میتوان ضریب بهرهوری آب کشاورزی را افزایش داد. این پلیمرها قادرند مقادیر زیادی از آب حاصل از بارندگی و یا آب آبیاری را جذب کرده و از فرونشت آن جلوگیری کنند و در شرایط خشکی مجددا آن را در دسترس گیاه قرار دهند. این پژوهش به منظور تاثیر پلیمر سوپرجاذب در شرایط تنش خشکی بر برخی صفات فلفل قلمی تند نظیر سطح برگ، تعداد برگ و 3 رژیم آبیاری (50، 75 و 100 درصد نیاز آبی) و 4 سح پلیمر سوپر جاذب (0، 1/0، 2/0، 3/0 درصد وزنی) انجام شد. نتایج نشان داد سطوح سوپرجاذب در شرایط تنش، روی سطح برگ تأثیرمعنیداری ندارد و بیشترین مقدار آن در تیمار شاهد میباشد ولی روی تعداد برگ و کارایی مصرف آب تأثیر معنیداری0/ 0 درصد حاصل گردید. بیشترین کارایی مصرف آب در تیمار 50 % آبیاری و 3 / دارد؛ بطوریکه بیشترین مقدار این صفات در میزان 3 درصد سوپرجاذب ثبت شد. با توجه به نتایج این پژوهش پلیمرسوپرجاذب باعث افزایش بهرهوری آب و کاهش صدمات تنش آب در گیاهان قابل پیشنهاد میباشد.

Authors

فرشته رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد،

محمدعلی غلامی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علی شاهنظری

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

وحید اکبرپور

مربی گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پوراسماعیل، پ.، حبیبی، د. و توسلی، ا.، 1388. تاثیر پلیمر ...
  • دانشمندی، م. و عزیزی، م. 1388. تاثیر پلیمر سوپرجاذب _ ...
  • Shongwe, V., Magongo, B., Masarirambi, M., Manyatsi, A., 2010. Effects ...
  • Bannayan, M., Nadjafi, F., Azizi, M., Tabrizi, L. and Rastgoo, ...
  • نمایش کامل مراجع