CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

راهبردهایی برای طراحی پایدار منظر فضاهای سبزراهه شهری با هدف حفظ و ارتقای سطح زیست بوم شهری (ارائه سیاست ها و راهبردهایی برای طراحی)

عنوان مقاله: راهبردهایی برای طراحی پایدار منظر فضاهای سبزراهه شهری با هدف حفظ و ارتقای سطح زیست بوم شهری (ارائه سیاست ها و راهبردهایی برای طراحی)
شناسه ملی مقاله: ECONF01_758
منتشر شده در اولین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد مویدی - پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران

خلاصه مقاله:
رویکرد توسعه پایدار با هدف تأمین بهبود سطح کیفیت زندگی شهروندان، همراه با حفظ و مدیریت زیست بوم و اکوسیستم های شهری درصدد دستیابی به آینده ا ی بهتر برای شهرها می باشد. در این راستا نیز برنامه ریزی برای ایجاد و توسعه فضاهای سبزراهه شهری به عنوان گونه ای از فضاهای عمومی شهری، یکی از راهکارهای مؤثر در دستیابی به توسعه پایدارشهری محسوب می شود که با انجام آن، علاوه بر پاسخ گویی به نیازهای اساسی انسان در محیطه ای شهری، تلفیقی از کالبد، معنا و زیبایی شناسی در کنار توجه به طبیعت و حفظ زیست بوم شهری به وجود آمده کاه این موضوع به تقویت هویت شهرها نیز می انجامد. یکی از ابعاد فضاهای سبز راهه پایدار را «منظر» به عنوان مجموعه ای از عوامل طبیعی و مصنوع در بر می گیرد. لذا منظر شهری، از آنجایی که واقعی، عینی و حاصل مشاهده و درک شهر در مواجهه شهروندان می باشد از اهمیت خاصی برخوردار است که از این رو نیز مورد توجه طراحان قرار دارد. مقاله با هدف توجه به ایجاد فضاهای عمومی پایدار به دنبال آن است تا با تأکید بر منظر شهری توسعه هدفمناد سبزراهه های شهری را محقق سازد. بنابراین ضرورت دارد تا با دستیابی به اصول و راهبردهایی، طراحی شهری را که نقش اساسی ای در پیوند محایط مصنوع با محیط طبیعی دارد با هدف حفظ محیط زیست شهری هرچه بهتر هدایت نمود. از اینرو مقاله با اسمفاده از روش توصیفی- تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای ابتدا مفاهیم توسعه پایدار و نسبت آن با طراحی محیط را مورد بررسی قرار داده و در ادامه نقش منظر در سبزراهه های شهری تبیین می گردد . در مجموع نتایج این تحلیل و بررسی در قالب ادول و راهبردهایی به منظور طراحی منظر سبزراهه های شهری پیشنهاد می گردد، تا علاوه بر ایجاد مطلوبیت فضایی و زیباسازی محیطی، توازن و تعادل زیست محیطی شهرها نیز احیا و سطح توان اکولوژیکی محیط های شهری افزایش یابد.

کلمات کلیدی:
طراحی پایدار، منظر، فضاهای سبزراهه شهری، زیست بوم شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/265031/