CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی آلودگی های زیست محیطی حاصل از توریسم در پلاژهای ساحلی و راهکارهای کاهش آن (مطالعه موردی: پلاژ شهرداری و پلاژ توسکاسرای شهرستان رامسر)

عنوان مقاله: بررسی آلودگی های زیست محیطی حاصل از توریسم در پلاژهای ساحلی و راهکارهای کاهش آن (مطالعه موردی: پلاژ شهرداری و پلاژ توسکاسرای شهرستان رامسر)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0279
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

سمانه بخشی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
احمد توانا - استاد راهنما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
آپتین راهنمورد - استاد مشاور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

خلاصه مقاله:
سواحل و پلاژ های ساحلی با توجه به دارا بودن ویژگی های طبیعی و گردشگری نقش مهمی در جلب گردشگر دارند. وجود توریسم نیز علاوه بر تولید درآمد اقتصادی، باعث تخریب های زیست محیطی نطقه شده و در تولید انواع آلودگی نقش مهمی را ایفا می کند. از آنجایی که این مناطق اصولاً سطوح محدودی را به خود اختصاص می دهند، در مدت زمانی کوتاه مقدار زیادی زباله و فاضلاب در آنها تولید می شوند. در این تحقیق مناطق مورد مطالعه دو پلاژ شهرداری و توسکاسرای شهرستان رامسر بوده و هدف ما بررسی میزان تولید زباله و فاضلاب حاصل از گردشگران و توزیع فصلی آن در ایام پر بازدید و کم بازدید در پلاژ های مذکور و مقایسه دو پلاژ از لحاظ تعداد نفرات گردشگر و تولید انواع آلودگی بود. روش حقیق مورد استفاده، توصیفی- تحلیلی بر پایه اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بود. اطلاعات مورد نیاز با مراجعه به شهرداری شهرستان رامسر کسب شد. تعداد نفرات بازدید کننده در سه ماه آذر، فروردین و مرداد و همین طور مقدار زباله و فاضلاب تولیدی در منطقه با مراجعه به پلاژ ها و بررسی های میدانی مشاهده و محاسبه گردید. آمار های بدست آمده در محیط EXCEL بر روی نمودار قرار گرفت. نتایج نشان داد که، مقدار زباله و فاضلاب تولیدی پلاژ ها در ماه های پربازدید به دلیل وجود گردشگر فراوان و عدم کنترل های زیست محیطی مناسب، با در نظر گرفتن مساحت پلاژها در ماه های پربازدید به دلیل وجود گردشگر فراوان و عدم کنترل های زیست محیطی مناسب، با درنظر گرفتن مساحت پلاژ ها که منطقه ای محدود می باشد، بسیار زیاد است و این مقادیر در پلاژ توسکاسرا با در نظر گرفتن امکانات، بیشتر است. از این جهت استفاده از روشهای مدرن کنترل آلودگی و همین طور ا مکانات گردشگری سازگار با محیط زیست و فرهنگ سازی مناسب علاوه بر حفظ گردشگر، محیط زیست منطقه را نیز محافظت می کند.

کلمات کلیدی:
آلودگی سواحل، پلاژهای ساحلی، زباله، فاضلاب، خطرات زیست محیطی، شهر رامسر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/265921/