CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیلی بر نسجش عوامل مؤثر در مشارکت شهروندان به منظور بهبود خدمات و محیط زیست شهری (مطالعه موردی: منطقه 11 کلانشهر تهران)

عنوان مقاله: تحلیلی بر نسجش عوامل مؤثر در مشارکت شهروندان به منظور بهبود خدمات و محیط زیست شهری (مطالعه موردی: منطقه 11 کلانشهر تهران)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0358
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

کرامت الله زیاری - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
محمد احمدی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
رخساره آقایاری - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
مهلا زارعی - دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
مشارکت مردم در امر برنامه ریزی و احترام به آراء و عقاید آنها، شاید اولین گام برای رسیدن به هدف های برنامه ریزی باشد. لذا بدون مشارکت مردم و توجه به نیازها و منافع عمومی، تنها مراجعه به معیارهای نوشته شده در کتابها، نمی تواند رسیدن به ه دف های نهایی برنامه ریزی را تضمین کند. از طرف دیگر، ارائه خدمات مطلوب و درخور، بستر مناسبی برای فعالیت های اجتماعی، ا قتصادی و فرهنگی است. بنابراین می توان با مشارکت مردم، خدماتی را که با خواست و نیازهای آنان مطابقت دارند به آنان ارائه داد. میزان مشارکت شهروندان بستگی به عوامل و متغیرهای گوناگوین از جمله بنیان های اجتماعی، آگاهی شهروندی، رضای شهروندان و ... دارد. در این راستا این پزوهش به بررسی میزان مشارکت شهروندان می پردازد و رابطه مشارکت شهروندی با عوامل مؤثر بر آن را به منظور بهبود کیفیت خدمات و محیط زیست شهری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. روش تحقیق، توصیفی تحلیلی بوده و با ابزار پرسشنامه انجام شده است. داده های حاصل از پرسشنامه در نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های t-test, crosstabs, chi square و Spearman و Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد ک ه مشارکت شهروندی در وضعیت نامطلوب قرار دارد. طبق نتایج، میان متغیرهای سواد، جنس، اشتغال، تأهل، سن، آگاهی و وظایف با میزان مشارکت رابطه معنادار وجود دارد. طبق نتایج، با افزایش میزان آگاهی، مشارکت افزایش می یابد و با افزایش مشارکت، شهروندان تکالیف خود را بهتر انجام می دهند.

کلمات کلیدی:
مشارکت، آگاهی شهروند، تکالیف شهروند، خدمات و محیط زیست شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266000/