CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری (مطالعه موردی: محدوده 5 بافت فرسوده شهرستان قائم شهر)

عنوان مقاله: نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری (مطالعه موردی: محدوده 5 بافت فرسوده شهرستان قائم شهر)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_0444
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

ثمره برارپور - کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، ایران
سیده زهرا نوربخش - دانشجوی دکتری مدییت محیط زیست، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر، ایران
یوسف اخترشناس - کارشناس معماری، موسسه آموزش عالی صنعتی قائم
علی طهماسب پور - کارشناس مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

خلاصه مقاله:
از چندی پیش با اجرایی شدن اصل یکصدم قانون اساسی و حضور شوراها، نقش مشارکت مردم در نظام مدیریت شهری تا حدی توسط دولت ها پذیرفته شده است در حالی که پیش از ان نقش مشارکت مردم جندان دیده نمی شد. این امر اگرچه فاصله زیادی تا تحقق کامل مشارکت مردم در همه امور مربوط به خود دارد، لیکن شروع آن را باید به فال نیک گرفت. مقاله حاضر سعی دارد به بررسی میزان مشارکت اهالی محدوده مورد مطالعه که محدوده 5 بافت فرسوده شهرستان قائم شهر می باشد، با تأکید بر نقش مشارکت در بهسازی و نوسازی محدوده، بپردازد. در این پژوهش با روش تحلیلی – پیمایشی و با اقدام به مطالعات پیمایی با استفاده از ابزار پرسشنامه و مشاهده مشارکتی و م صاحبه های هدفمند، به شناخت و ارزیابی محدوده پرداخته شد و از تکنیک های مشاهده، مصاحبه، روش های اسنادی، تحلیل محتوی و مطالعات موردی استفاده شده است. جامعه آماری مشتمل بر 10710 نفر بوده است که تعداد 124 پرسشنامه از بین جامعه آماری به صورت تصادفی نمونه برداری شد. بر اساس نتایج حاصل از پیمایش و بررسی میزان تمایل به مشارکت در محدوده 5، به دلیل وجود حس تعلقی که ساکنین نسبت به محله خود دارند بیشتر آنان در زمینه فعالیت های مرتبط با محله خود تمایل به همکاری دارند. وجود فرسودگی کالبدی و کارکردی در این محدوده، بیانگر نیاز مبرم آن به بهسازی و نوسازی می باشد. بهترین راهکار اجرایی در جهت سریعتر کردن روند بهسازی و نوسازی این محله، پذیرش مشارکت مردم در فرایند طرح بهسازی و نوسازی محله است.

کلمات کلیدی:
مشارکت مردمی، بهسازی، نوسازی، بافت فرسوده، قائم شهر، پرسش نامه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266086/