CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اهمیت المان ها در تشخص بخشیدن به ورودی شهرها (نمونه موردی: میدان آزادی تهران، یادمان شهدای بمباران شیمیایی ورودی شهر سردشت در کردستان)

عنوان مقاله: اهمیت المان ها در تشخص بخشیدن به ورودی شهرها (نمونه موردی: میدان آزادی تهران، یادمان شهدای بمباران شیمیایی ورودی شهر سردشت در کردستان)
شناسه ملی مقاله: GUPSD01_1202
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا، شهرسازی و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهشاد بختیاری - دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات

خلاصه مقاله:
المان یا نماد شهری، ترکیبی است پیکره وار که د ر ساخت آن از ویژگی های درونی احجام و اشکال هندسی، و به صورت یک کلیت یکپارچه و تلفیقی استفاده می شود. این ترکیب دارای یک نظام هندسی و تعادلی پایدار و زیباست به گونه ای که پس از خودنمایی در سطح شهر افراد را به گونه ای جذب خود مینماید و ذهنشان را درگیر خود می کند که تا مدتها در آن منطقه از شهر به صورت سمبلیک مشخصه ای برای شناخت شهر در منطقه ی مورد نظر میگردد و در واقع جزو شاخصه های شهری می شود. قرن ها پیش دروازه های ورودی شهرهای مختلف، نخستین نماد هر شهر را تشکیل می دادند. با گذشت زمان و پیشرفت های مختلف جوامع بشری، دروازه های بزرگ و ورودی شهرها جای خود را به نمادها و نشانه های دیگری دادند. اگر روزی دروازه های ورودی شهرها نماد یک اجتماع شهر نشین بود امروز و با گذر زمان بسیاری از سازه های بشری به عنوان نشانه های شهر و اجتماع معرفی می شوند. ورودی شهر نشانگر هویت و شخصیت یک شهر است و نمی توان با ایجاد فلکه و بلوار و ... تعریف کرد. برای تحقق تشخص خاص هر ورودی لازم است که ورودی نماد چهره و شخصیت شهر باشد. به نظر می رسد، که وجود ورودی در شهرها با نقش نشانه ای، نشان دهنده جهات اصلی بود و به نقش تشخص در هویت بخشی به شهر پرداخته می شود. برای انجام این امر از شیوه مرور متون و منابع استفاده شده است. نتیجه بدین شرح می باشد: با نگاهی به ورودی شهرها، در نهایت بدنبال تشخص بخشیدن به شهر، از طریق المان های شهری می باشیم.

کلمات کلیدی:
ورودی، تشخص، المان، میدان آزادی، یادمان شهدای سردشت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/266836/