CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثرات ارتفاع از سطح دریا و جاده های جنگلی بر تنوع زادآوری گونه های چوبی (مطالعه موردی : سری سیزده جنگل گلندرود مازندران)

عنوان مقاله: بررسی اثرات ارتفاع از سطح دریا و جاده های جنگلی بر تنوع زادآوری گونه های چوبی (مطالعه موردی : سری سیزده جنگل گلندرود مازندران)
شناسه ملی مقاله: IRANEESD01_039
منتشر شده در اولین همایش علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

فرناز سلطانی - دانش آموخته کارشناسی ارشدجنگلداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
میرمظفر فلاح چای - دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان ، ایران.
کتایون حق وردی - عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، گروه منابع طبیعی ، سوادکوه، ایران.

خلاصه مقاله:
این مطالعه در سری سیزده تارکین، حوزه 48 جنگل های گلندرود نوشهر با هدف بررسی اثرات ارتفاع از سطح دریا و جاده های جنگلی بر تنوع زادآوری گونه های چوبی صورت گرفت. بدین منظور ازارتفاع 1200-400 متر در 4 طبقه ارتفاعی و در هر طبقه ارتفاعی یک کیلومتر جاده جنگلی درجه دو با استفاده از جنگل گردشی تعیین و 3 قطعه نمونه در هر طرف جاده به مساحت 400 مترمربع با ابعاد 20×20 متر و به فواصل 100 متر، شامل 9 زیرقطعه به مساحت 4 مترمربع، جهت ثبت نوع و تعداد گونه های زادآوری برداشت گردید. جهت بررسی تنوع گونه ای درطبقات ارتفاعی مختلف، شاخص های تنوع و غنای گونه هابا نرم افزارهای past و Ecological Methodology محاسبه شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش ارتفاع از سطح دریا،از ارتفاع 600 متر به بالا شاخص های تنوع(سیمپسون و شانون – وینر) گونه های زادآوری و از ارتفاع 800 متر به بالا شاخص های غنای (مینهینیک و مارگالف)این گونه ها به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. به طور کلی بیشترین میزان شاخص های تنوع و غنای گونه های زادآوری در طبقه ارتفاعی 600-400 متر و کمترین آن در طبقه ارتفاعی 1000-1200 متر مشاهده گردید. درخصوص موقعیت جاده نیز هیچ یک از شاخص های مورد بررسی تفاوت آماری معنی داری رااز خود نشان ندادند.

کلمات کلیدی:
، غنا، زادآوری، جاده، ارتفاع از سطح دریا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/267716/