کاربرد روش نوین فرکتالی عیار-مساحت جهت تشخیص مناطق دارای ناهنجاری های مثبت از عناصر، آهن، مس، طلا و باریم در محدوده معدنی کاوند استان زنجان

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 555

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GEOCKU01_009

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

Abstract:

منطقه کاوند در برگه 1:100000 زنجان قرار گرفته، مطالعات در این منطقه به جهت یافتن مناطق امیدبخش از ناهنجاری های مثبت از عناصر آهن، باریم، مس و طلا انجام گرفته است. در ابتدا با مطالعه تصاویر ETM و ASTER منطقه و پردازش این تصاویر ساختارهای خطی، گسله ها، مناطق دگرسانی وکانی سازی در محدوده مورد مطالعه شناسایی شدند روندی که در تصاویر ماهواره ای از قرار پراکند گی دگر سانی به چشم می خورد شمال غرب-جنوب شرق می باشد. مطابق واحدهای مشخص شده در نقشه زمین شناسی 1:5000 تهیه شده از محدوده مورد مورد مطالعه که میزبان کانی سازی هستند بیشتر واحد های آهکی مربوط به سازند سلطاینه هستند. نتایج حاصل از پردازش تصاویر ماهواره ای در مطالعات صحرایی مورد مطالعه قرار گرفتند و 69 نمونه سنگی از این مناطق برداشت. از این نمونه ها برای مطالعات میکروسکوپی مقاطع نازک و صیقلی گرفته شد که با مطالعه این مقاطع نوع، بافت و ساخت سنگ های و همچنین فازهای کانیایی منطقه مورد مطالعه تعیین شدند همچنین نمونه های سنگی با استفاده از روش XRD مورد مطالعه قرار گرفته و کانی های تشکیل دهنده این نمونه ها شناسایی شدند. برای عیار سنجی نمونه ها با استفاده از روش ICP-OES تجزیه شدند و نتایج حاصل از این تجزیه با استفاده از روش فرکتالی عیار-مساحت مورد بررسی قرار گرفتند که در نتیجه مناطق دارای ناهنجاری مثبت از عناصر مطلوب، از مناطق زمینه جدا شده و نمودارهای لگاریتمی مربوط به هر کدام از عناصر در نرم افزار Excel رسم شد. همچنین نقشه مربوط به توزیع ژئوشیمیایی هر عنصردر محیط نرم افزاری SURE10 ترسیم شد و نقاط مربوط به ناهنجاری این عناصر در منطقه ترسیم شد که بیشترین ناهنجاری در منطقه مربوط به آهن و کمترین ناهنجاری مربوط به مس می باشد. کانی سازی در منطقه در یک روند شمال غرب- جنوب شرق مشخص شد.

Authors

معصومه صدیقی تکرمی

کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

محمد رضا جعفری

دکتری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران شمال

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • حسنی پاک، علی‌اصغر، شرف الدین، محمد 1380. تحلیل داده‌های اکتشافی، ...
  • Goncalves, M.A., 2001, "Cha racterrization of geochemical distributions using multifractal ...
  • T. and Shi, J., 2003, "Applicationo afractal methodrelating concentrations and ...
  • Cheng, Q.; Agterberg, F.P. and Ballantyne, S.B., 1994, "The separartion ...
  • نمایش کامل مراجع