مروری بر غنی سازی مواد خوراکی و آشامیدنی در صنایع غذایی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 842

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANQMS01_080

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1393

Abstract:

متخصصان تغذیه و صنایع غذایی ، در پی تولید محصولاتی می باشند که علاوه بر خصوصیات حسی و ظاهری مطلوب ، دارای خواص تغذیه ای خاص نیز باشند. غنی سازی عبارتست از افزودن یک یا چند ماده مغذی به غذای مصرفی متداول که توسط افراد جامعه هدف مورد مصرف قرار می گیرد. هدف اصلی غنی سازی ، رساندن یک یا چند ماده مغذی به طور دائم و به میزان معین به افراد جامعه ای است که در معرض کمبود این مواد قرار دارند. غنی سازی باید منطبق با سیاست های غذایی و بر اساس تصحیح مشکلات تغذیه ای خاص جامعه هدف و الگوی مصرف هر منطقه صورت گیرد. مواد مغذی باید با توجه به امکان وجود طبیعی آنها در منابع غذایی دیگر در مقادیری به غذا های حامل اضافه شوند که منجر به بیش دریافت یا در یافت نامعلوم نگردد. انتخاب غذای حامل باید بر اساس میزان مصرف در جامعه و با در نطر گرفتن محدودیت های فنی باشد و همچنین افزودن ماده مغذی به ماده غذایی به نحوی باشد که موجب اختلال در متابولیسم سایر مواد مغذی و بروز عوراض جانبی نشود. افزودن مواد مغذی به فراورده نباید تغییر غیر قابل پذیرش در خصوصیات حسی مواد غذایی و شیوه های فراوری ایجاد کند. همچنین افزودن مواد مغذی نباید دوره ماندگاری محصول را کاهش دهد. هدف اصلی غنی سازی، رساندن یک یا چند ماده مغذی به طور دائم و به میزان معین به افراد جامعه ای است که در معرض کمبود این مواد قرار دارند. غنی سازی باید منطبق با سیاست های غذایی و بر اساس تصحیح مشکلات تغذیه ای خاص جامعه هدف و الگوی مصرف هر منطقه صورت گیرد.

Authors

هادی قائمی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی ، عضو باشگاه پژوهشگران جوان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران و همکار بخش تحقیق و توسعه شرکت پ

حسین جدیری

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی و مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت پگاه آذربایجان شرقی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :