CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر اراضی کشاورزی و تاغ کاری بر روی تغییر جهت جریان آب زیرزمینی با استفاده از سامانه ی اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: آبخوان دشت کاشان)

عنوان مقاله: بررسی اثر اراضی کشاورزی و تاغ کاری بر روی تغییر جهت جریان آب زیرزمینی با استفاده از سامانه ی اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: آبخوان دشت کاشان)
شناسه ملی مقاله: GESC01_033
منتشر شده در اولین همایش ملی جغرافیا و پایداری محیط در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد میرزاوند - دانشجوی دکترای آبخیزداری، دانشگاه کاشان
بهنام آرام - دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداریع دانشگاه کاشان
رسول ایمانی - دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه کاشان

خلاصه مقاله:
در این پژوهش، اثر اراضی کشاورزی و تاغ کاری بر روی جهت جریان آب زیرزمینی در دشت کاشان با استفاده از سامانه اطلاعادت جغرافیایی مورد بررسی قرار گرفت . اطلاعات مورد استفاده در این تحقیق شامل داده های عمق آب زیرزمینی در مهر ماه سال های 1369، 1379 و 1389 نقشه های جهت جریان اب زیرزمینی در سه دوره ی فوق، نقشه ی خطوط همتراز عمق آب زیرزمینی، موقعیت چاه های منطقه نسبت به دریاچه ی نمک بر روی تصایر ماهواره ای ، سازندهای زمین شناسی منطقه و نقشه ی محدوده ی تاغ کاری و اراضی کشاورزی منطقه بودند. با توجه به نقشه های بهدست آمده، جهت جریان آب زیرزمینی به دلیل وجود شیب هیدرولیکی، در سال 69 از کوهستان به سمت دشت بوده است. در سال 79 در میانه ی دشت به دلیل برداشت بیش از حد در محدوده ی شهری کاشان، آشفاگی محسوسی به وجود آمده است و جریان از سمت شرق و غرب منطقه تقریباً به طرف میانه ی دشت بوده است. تأثیر اراضی کشاورزی بر سطح ایستایی بیشتر از تأثیر تاغ کاری بوده. بنابراین باعث تغییر جهت جریان از شرق به غرب شده است. بنابراین این موضوع باعث زهکشی دریاچه ی نمک به داخل آبخوان شده است.

کلمات کلیدی:
آبخوان دشت کاشان، جهت آب زیرزمینی، دریاچه ی نمک، تاغ کاری، اراضی کشاورزی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/268263/