CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر استفاده از اینترنت بر سرمایه اجتماعی (مطالعه ی موردی : دانشجویان دانشگاه های آزاد و پیام نور شهرستان کهکیلویه)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر استفاده از اینترنت بر سرمایه اجتماعی (مطالعه ی موردی : دانشجویان دانشگاه های آزاد و پیام نور شهرستان کهکیلویه)
شناسه ملی مقاله: NOPADID01_005
منتشر شده در نخستین کنگره ملی فضای مجازی و آسیب های اجتماعی نوپدید در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالرحیم دهقانی - کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز
الله رحم حیدری - دکتری جامعه شناسی وعضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج

خلاصه مقاله:
طرح مساله : به موازات گسترش اینترنت و استفاده اغلب مردم از آن و پدیدار شدن اثرات اینترنت و دیگر تکنولوژیهای جدید و ب دلیل اهمیت این اثرات،محققان علوم اجتماعی در زمینه های متنوعیبه مطالعه درباره تغییرات ناشی از اینترنت و دیگر تکنولوژیهای جدید در زندگی افراد بشر پرداخته اند.مفهوم سرمایه اجتماعی نیز بدلیل قدرت خود برای تبیین و تشریح مسائل اجتماعی مورد توجه بسیار بوده است.بنابراین دراین مقاله سعی کردیم تاثیرات اینترنت بر سرمایه اجتماعی مورد بررسی قرار دهیم. روش:تحقیق پیشرو با روش پیمایشی انجام شده است و جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور شهرستان کهکیلویه میباشد.اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه های استاندارد شده که به صورت حضوری توسط خود دانشجویان پاسخ داده شده،جمع آوری شده است. با توجه به اینکه نمونه ها بایداز بین دانشگاههای مختلف انتخاب شود. روش نمونه گیری مناسب برای این تحقیق،نمونه گیری طبقه ای متناسب بود. بنابر این با ملاحظه موارد فوق از فرمول کوآران استفاده کرده و با توجه به تعداد جمعیت مورد مطالعه حجم نمونه ٢۶٧ مورد شد. یافته ها:یافته های بدست آمده نشان می دهد که بین استفاده از اینترنت و شاخصهای سرمایه اجتماعی (اعتماد ، مشارکت ، قابلیت ارتباط پذیری) رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. به این معنا که با افزایش استفاده از اینترنت میزان اعتماد ، مشارکت و قابلیت ارتباط پذیری افراد کاهش مییابد. نتایج: یافته های این پژوهش با نظر کلمن، فوکویاما، پاتنام،ترکلواوری در مورد نقش اینترنت در کاهش سرمایه اجتماعی همخوانی دارد.بنابر ایناینترنت صرفا وسیله ای برای اطلاع رسانی نیست،بلکه بر سایر جنبه های زندگی اجتماعی ازجمله سرمایه اجتماعی تاثیر بسزایی دارد. [توضیح سیویلیکا: فایل مقاله دارای مشکل است و نوشته ها به صورت چسبیده نمایش داده می شوند.]

کلمات کلیدی:
اینترنت ، سرمایه اجتماعی، اعتماد، مشارکت ، قابلیت ارتباط پذیری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/268364/