CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه مدلسازی دبی ماهانه جریان رودخانه ها با استفاده از تئوری موجک میر و سری زمانی ساریما (مطالعه موردی:استان فارس_رودخانه قره آغاج_ایستگاه علی آباد خفر)

عنوان مقاله: مقایسه مدلسازی دبی ماهانه جریان رودخانه ها با استفاده از تئوری موجک میر و سری زمانی ساریما (مطالعه موردی:استان فارس_رودخانه قره آغاج_ایستگاه علی آباد خفر)
شناسه ملی مقاله: WRM05_084
منتشر شده در پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدرضا نیک منش - استادیار بخش عمران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

خلاصه مقاله:
مدلسازی مناسب دبی جریان رودخانه ها یکی از ابزارهای مهم در بخش های مختلف مدیریت منابع آب مانند آبخیزداری ، مهار بحران کمبود آب و مدیریت سیلابها به شمار می رود. اغلب سری های هیدرولوژیک به خاطر پیچیدگی عوامل فیزیکی و حساسیت فرایندهای کنترل کننده به طور یکسان در فضا و زمان پراکنده نشده اند و به همین دلیل سری های هیدرولوژیک معمولا ایستا نیستند. یکی از روش هایی که در سال های اخیر در زمینه هیدرولوژی مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از موجک به عنوان روشی نوین و بسیار موثر در زمینه آنالیز سیگنال ها و سری های زمانی است. در این تحقیق مدلسازی دبی ماهانه جریان در ایستگاه علی آباد خفر رودخانه قره آغاج در استان فارس با استفاده از تئوری موجک میر انجام شده و نتیجه حاصل از آن با سری زمانی ساریما مقایسه شده است. داده های مورد استفاده مربوط به سال های 1384-1347 بوده که 85 درصد از آن برای مدلسازی به کار گرفته شد. ضریب همبستگی بین داده های مشاهداتی و پیش بینی شده برای مدل های موجک میر و سری زمانی ساریما به ترتیب 0/91 و 0/83 به دست آمد که با مقایسه این ضرایب مشخص می گردد که در صورت استفاده از موجک میر پیش بینی های دقیق تری از میزان دبی ماهانه نسبت به روش سری زمانی ساریما حاصل می گردد.

کلمات کلیدی:
موجک،سری زمانی،دبی،رودخانه،قره آغاج

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/269020/