CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی صحرایی افت بار در چاهکهای پوشش دار جهت تخمین هدایت هیدرولیکی و عدد جذبی:آنالیز فیلیپ(مطالعه موردی : شهرستان پاکدشت)

عنوان مقاله: ارزیابی صحرایی افت بار در چاهکهای پوشش دار جهت تخمین هدایت هیدرولیکی و عدد جذبی:آنالیز فیلیپ(مطالعه موردی : شهرستان پاکدشت)
شناسه ملی مقاله: WRM05_179
منتشر شده در پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

توحید اسداله زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان
محمود مشعل - استادیار گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان
سجاد کریم زادگان - دانشجوی کارشناسی گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان

خلاصه مقاله:
از مهمترین مشخصات هیدرولیکی موثر بر فرآیندهای خاک هدایت هیدرولیکی اشباع (Kfs) و عدد جذب (α*) می باشند.یکی از روشهای چاهک، که به نام روش پرمامتر بار افتان چاهک پوشش دار معروف می باشد. در این تحقیق برای انجام آزمایش تعداد 30 چاهک با سه قطر 6،4،و 8 سانتی متر در طول وقطر های متفاوت حفر گردید. برای تخمین دقیق هدایت هیدرولیکی و عدد جذبی از روش برازش منحنی غیر خطی توسط برنامه نویس فرترن انجام شد. شقاقی و همکاران آزمایشات گلف را در منطقه مورد مطالعه جهت اندازه گیری هدایت هیدرولیکی وعدد جذبی انجام داده بودند. که نتایج خروجی از برنامه نویس فرترن با نتایج شقاقی و همکاران مقایسه شد. پارامترهای محدوده فروکش بار آبی در مقابل زمان و شرایط چاهک نشان داد که بهترین محدوده فروکش داده ها برای تعیین Kfs و α* مربوط به دامنه پایین داده ها است. در شرایط چاهک هر چه طول چاهک افزایش می یافت، دقت اندازه گیری هدایت هیدرولیکی بیشتر می شد. قطر چاهک ها در تعیین دقت Kfs و α* تاثیر به سزایی نداشت. مقادیر هدایت هیدرولیکی اشباع (Kfs) و عدد جذبی (α*) به دست آمده از روش فیلیپ تفاوت چشمگیری با kfs و α* اندازه گیری شده خاک مورد نظر داشت.

کلمات کلیدی:
هدایت هیدرولیکی اشباع، عدد جذبی، چاهک پوشش دار، فروکش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/269115/