CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تأثیر احداث Check Dam بر مرفولوژی آبراهه ها و ترسیب رسوبات ریزدانه بر اساس معیار ماسه، سیلت و رس (مطالعه موردی: حوضه آبخیز دم تنگ داراب)

عنوان مقاله: بررسی تأثیر احداث Check Dam بر مرفولوژی آبراهه ها و ترسیب رسوبات ریزدانه بر اساس معیار ماسه، سیلت و رس (مطالعه موردی: حوضه آبخیز دم تنگ داراب)
شناسه ملی مقاله: WRM05_530
منتشر شده در پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

حامد خیراندیش - دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی،گروه مرتع و آبخیزداری،دانشگاه هرمزگان
ایمان دمیری - دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، گروه مرتع و آبخیزداری،دانشگاه یزد

خلاصه مقاله:
یکی از روش های ساده برای کنترل فرسایش ، مهار سیلاب و کاهش خسارات سیل در آبراهه های حوزه آبخیز، احداث سدهای اصلاحی خشکه چین است . هدف از این تحقیق بررسی عملکرد سدهای اصلاحی رسوبگیر خشکه چین احداث شده در طول یک آبراهه بر مرفولوژی آبراهه و ترسیب رسوبات در یک منطقه کوهستانی خشک و نیمه خشک است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عملکرد سدهای اصلاحی ایجاد شده در تله اندازی رسوبات ریزدانه در قسمت های مختلف آبراهه متفاوت است و در این بین سدهای انتهایی عملکرد بهتری داشته اند. از سراب آبراهه به سمت پایین دست، پهنای آبراهه افزایش یافته و میزان رسوبات تله انداخته شده توسط سدهای انتهایی بیشتر از رسوبات ترسیب شده در سراب آبراهه است . و با توجه به نتایج حاصل از مقایسه ی درصد ماسه، سیلت و رس و همچنین منحنی های دانه بندی رسوبات سدهای هر آبراهه می توان گفت سدهای شماره 3 در هر دو آبراهه از عملکرد نسبی بهتری در گرفتن ذرات ریزدانه برخوردار بوده اند و سدهای شماره 2و 1 به ترتیب در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

کلمات کلیدی:
ترسیب رسوبات، مرفولوژی آبراهه، سدهای اصلاحی، حوضه آبخیز دم تنگ داراب،Check Dam

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/269466/