CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ساماندهی و مدیریت پسماندهای بیمارستانی با استفاده از قوانین و دستورالعمل های مربوطه (مطالعه موردی بیمارستان های شهر آبادان)

عنوان مقاله: ساماندهی و مدیریت پسماندهای بیمارستانی با استفاده از قوانین و دستورالعمل های مربوطه (مطالعه موردی بیمارستان های شهر آبادان)
شناسه ملی مقاله: ARCHITECTURE01_211
منتشر شده در اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرجان جوهری پور - گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوزستان
علی اکبر بابایی - استادیار گروه مهندسی بهداشت و محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
نادعلی علوی بختیاروند - استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

خلاصه مقاله:
یکی از برجسته ترین موارد شابان توجه در زمینه حفظ و ارتقاء شاخص سلامت فرد و جامعه برخورد صحیح، آگاهانه و هماهنگ با تکنولوژی جدیدکارآمد در مبحث پسماند و مدیریت پسماند می باشد که متاسفانه گاها به دلیل عدم مدیریت مناسب و استفاده از روش های نامطلوب سلامت جامعه و محیط زیست در معرضخ طر قرار می گیرد این پژوهش از نوع توصیفی - مقطعی درزمستان سال 1391 و بهار 1392 در شهرستان آبدان بر روی 4 بیمارستان با نام های شهید بهشتی، امام خمینی، طالقانی و 17 شهریور انجام شد. جهت بررسی وضعیت جمع آوری، ذخیره موقت، تفکیک زباله، بی خطرسازی، حمل و نقل و دفع نهایی پسماندهایب یمارستانی جمع آورید اده ها از طریق تکمیل پرسشنامه مشاهده، مصاحبه و مراجعه به بیمارستان ها، مراکز بهداشت شهرستان آبادان و استان، اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بدست آمد. پس از آن نمونه برداری، تفکیک و توزین اجزاء مختلف پسماندهای بیمارستانی طی 2 فصل سر دو گرم سال و در هر فصل سه بار و در هر بار به مدت هشت روز متوالی انجام شد. نمونه برداری پسماندها از پسماندهای خطرناک (کیسه های زباله زرد) و پسماندهای بی خطر (کیسه های زباله مشکی) از محل موقت نگهداری پسماندهای بیمارستانی انجام گردید. پس از نمونه برداری، وزن کلی هر نمونه مشخص و سپس تفکیک اجزاء پسماندهای خطرناک طبق طبقه بندی WHO و تفکیک اجزاء پسماندهای بی خطر به گروه های پسماندهای غذایی، پلاستیک ها، کاغذ و مقوا پارچه و منسوجات، فلزات آهنی و غیرآهنی، شیشه، زائدات فضای سبز و سایر انجام و سپس وزن هر جزء اندازه گیری و ثبت گردید. جهت تعیین کمیت روزانه پسماندهای هر بیمارستان درط ول دوره نمونه برداریک ل زباله های خروجی از هر بیمارستان با هماهنگی شهرداری آبدان باسکول و ثبت شد برای تعیین سرانه تولید پسماند در هر بیمارستان، متوسط تناژ پسماند تولیدی روزانه هر بیمارستان بر متوسط تخت فعال در روز تقسیم و جهت تعیین دانسیته پسماندهای بیمارستانی از یک ظرف 0/5 مترمکعبی استفاده و میزان دانشته زباله محاسبه شد. در نهایت با استفاده از نرم افزار EXCEL نمودارهای لازم برای مقایسه فصول و مقیاس بیمارستان ها در مورد هر یک از متغیرها از جمله، سرانه تولید، دانسیته، درصد اجزاء تهیه خواهد شد. از نرم افزار SPSS برای مقایسه میانگین داده های فصول مختلف و مقایسه بیمارستان ها استفاده خواهد شد.

کلمات کلیدی:
پسماندهای شبه خانگی، پسماند عفونهی، پسماند بیمارستانی، مدیریت پسماند

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/269759/