استفاده از ویژگی های کانی شناسی و ژئوشیمیایی گرانیتوئیدهای مناطق بالوجه و کرنگان (زون البرز غربی- آذربایجان) در شناسایی عمق تقریبی و شکل گیری ماگمای خاستگاه این سنگ ها

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 827

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CIAG01_114

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

Abstract:

مناطق مورد بررسی در شمال غرب شهرستان ورزقان (شمال شرق شهرستان تبریز) واقع شده و بخشی از زون ساختاریالبرز غربی- آذربایجان محسوب می شوند. سنگ های نفوذی موجود در مناطق بالوجه و کرنگان شامل گابرودیوریت،گرانودیوریت و دیوریت اند. مجموعه کانی های این واحدهای سنگ شناسی در این مناطق به طور کلی مشابه اند. کانیهای آمفیبول، بیوتیت، پیروکسن، پلاژیوکلاز، فلدسپار قلیایی و کوارتز کانی های معمول در دو منطقه اند که تفاوت هرمجموعه در میزان کانی هاست. بررسی های صحرایی، سنگ نگاری و ویژگی های ژئوشیمیایی مناطق مورد بررسی نشان می دهد که ماگمای مادر هر دو دارای ترکیب کلسیمی- قلیایی با پتاسیم متوسط تا بالا و I-Type است. نزدیکی مکانی، زمانی و مشابه بودن ویژگی های ژئوشیمیایی سنگ های هر دو منطقه مورد بررسی حاکی از رابطه ژنتیکی و خویشاوندی سنگ های آن ها و در نهایت خاستگاه یکسان آن هاست. محتمل ترین خاستگاه ماگمای مادر سنگ های هر دو منطقه، ذوب گوشته فوقانی با ترکیب اسپینل- گارنت لرزولیتی بوده و مرتبط با تاثیر سیالات ناشی از فرورانش و آلایش پوسته قاره ای است.

Authors

مصطفی عبدیلی بهلول آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پترولوژی دانشگاه تبریز

محسن موید

دانشیار گروه زمین شناسی دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز

احمد جهانگیری

استاد گروه زمین شناسی دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز

قادر حسین زاده

استادیارگروه زمین شناسی دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :