CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و ارزیابی راهبردهای مناسب جهت توسعه توریسم پایدار سد سلیمان تنگه با استفاده از تکنیک swot ( مطالعه موردی شهر ساری)

عنوان مقاله: بررسی و ارزیابی راهبردهای مناسب جهت توسعه توریسم پایدار سد سلیمان تنگه با استفاده از تکنیک swot ( مطالعه موردی شهر ساری)
شناسه ملی مقاله: TSDI01_120
منتشر شده در اولین کنگره تخصصی مدیریت شهری و شوراهای شهر در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم براری - دانش آموخته ارشد کشاورزی
سلیمه دادونی نژاد - دانش آموخته ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
علیرضا براری - دانش آموخته حقوق

خلاصه مقاله:
در حال حاضر صنعت توریسم بعد از صنعت نفت و خودروسازی بعنوان یک پدیده ی اقتصادی پویا و پررونق جایگاه سوم جهان را به خود اختصاص داده است و این امر درآمدهای ارزی هنگفتی را برای بسیاری از کشورها بویژه کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه جهان به ارمغان آورده است. به گونه ای که امروزه گردشگری را به عنوان یکی از مهمترین صنایع توسعه پایدار در هر جامعه ای باید دانست، که از تحرک بالایی در تغییرات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، شهری و محیطی برخور دار است، تمرکز بر جنبه های مختلف صنعت توریسم، همراه با برنامه ریزی های مدیریت محلی و ملی هرجامعه ای نقش بسیار با اهمیتی در فرایندهای بین المللی و ملی هر جامعه ای می تواند ایفاء کند. در طرح های توسعه صنعت توریسم توجه به معیارهای کیفی و اهداف اجتماعی ضروری است، چرا که توسعه نامناسب و ناهماهنگ و حساب نشده می تواند تهدیدهای بسیار بزرگ و ویرانگری را برای طبیعت و محیط زیست در پی داشته باشد.در صورت برنامه ریزی اصولی و مناسب و همچنین شناسایی مزیت ها و محدودیت های سد سلیمان تنگه می توان به توسعه منطقه و در نتیجه توسعه ملی امیدوار بود، از این رو این سوال مطرح می شود که قابلیت ها و محدودیت های توسعه گردشگری سد سلیمان تنگه کدامند؟ برای توسعه صنعت توریسم در این منطقه چه راهبردها و راهکارهایی وجود دارد؟ این پژوهش با استفاده از روش تحلیلی و توصیفی، مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها به شیوه swot به ارائه استراتژی و راهبرد در جهت توسعه صنعت توریسم سد سلیمان تنگه پرداخته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های حاکی از این است که آستانه آسیب پذیری سد مورد نظر به خاطر گردشگری بودن بالاست و نیازمند بازنگری و ارائه راهکارهای مناسب و همچنین مدیریت واحد جهت برطرف کردن محدودیت ها و استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل گردشگری آن می باشد.

کلمات کلیدی:
توریسم، راهکار، توسعه پایدار، سد سلیمان تنگه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/271531/