بررسی کنترل علف هرز سلمه تره Chenopodium album L تحت تاثیر تاریخ و تراکمهای مختلف کشت چاودار در کشت ذرت علوفه ای Zea mays L.

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,862

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_030

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

Abstract:

یکی از مهمترین عوامل کاهش ارزش کمی و کیفی محصولات کشاورزی علفهای هرز میباشند. گیاهان پوششی با توانایی حفظ حاصلخیزی و رطوبت خاک و بهویژه کنترل زیستتوده)بیوماس( علفهای هرز، از جایگاه ویژهای در برنامههای مدیریتی کشاورزی برخوردار هستند. به- همین منظور طرحی در سال 1391 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل)سامیان( بهصورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح بلوکهایکامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. گیاه چاودار پوششی چاودار بهعنوان فاکتور اول در چهار سطح در تاریخهای مختلف)تاریخ کاشت اولیکماه قبل از کاشت ذرت( بصورت مالچ زنده که فواصل کاشت بقیه تیمارهای تاریخ کشت چاودار دو هفته از یکدیگر بودند و فاکتور دیگر مقدار بذر مصرفی گیاه پوششی در سه سطح 80، 120 و 160 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگینها نشان داد که بین اثرات اصلی تاریخ کاشت و تراکمهای کشت گیاه پوششی چاودار اختلاف معنیداری در سطح احتمال یک درصد وجود دارد. بطوریکهبیشترین و کمترین کاهش تراکم و وزن خشک علف هرز سلمه تره به ترتیب در تاریخ کشتهای اول و چهارم بدست آمد. همچنین تراکم 160کیلوگرم در هکتار بدلیل تولید زیستتوده بیشتر گیاه پوششی باعث کنترل بیشتر علف هرز سلمه تره شد و بعنوان بهترین تراکم میتواند موردتوجه قرار گیرد.

Authors

بهنام شمشیری گیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

مرتضی برمکی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

کمال شهبازی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :