تاثیر تاریخهای مختلف کشت گیاه پوششی چاودار بر روی کنترل علفهای هرز چندساله در ذرت علوفه ای Zeamays L.

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 705

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_031

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

Abstract:

گیاهان زراعی همیشه تحت تاثیر آفات، بیماری ها، علف های هرز و عوامل نامساعد طبیعی قرار گرفته و خسارت آن ها باعث کاهش عملکرد گیاهان زراعی می شده است. یکی از عوامل زیانآور محصولات کشاورزی علف های هرز می باشد. استفاده از علف کش ها، به دلیل هزینه ی پایین، تسهیل در کاربرد ، تاثیر سریع آن و... نسبت به سایر روش ه ای مدیریت افزایش یافته است که این روش باعث بروز مشکلات جدی در خصوص کنترل علف های هرز از جمله مقاومت علف های هرز به علف کش ها، آلودگی محیط زیست و... شده است. به همین دلیل آزمایشی در سال 1391 در ایستگاه تحقیقاتی اردبیل)سامیان( بهصورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. گیاه پوششی چاودار بهعنوان فاکتور اول در چهار سطح در تاریخهای مختلف)تاریخ کاشت اول یکماه قبل از کاشت ذرت( بصورت مالچ زنده و بقیه فواصل تاریخ کاشت آن دو هفته از یکدیگر و فاکتور دیگر مقدار بذر مصرفی گیاه پوششی در سه سطح 80، 120، 160 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس دادهها نشان داد که تاریخهای مختلف کشت چاودار اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد باهم داشتند. بطوریکه تاریخ کشت اول چاودار بیشترین تاثیر را بر روی تراکم و وزن خشک علفهای هرز چند ساله داشتند و بعنوان بهترین تیمار از نظر کنترل علفهای هرز چند ساله معرفی شد.

Authors

بهنام شمشیری گیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی

مرتضی برمکی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

کمال شهبازی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :