کارایی استفاده از تکنولوژی هم زیستی میکوریزایی بر عملکرد گندم دوروم در شرایط اقلیمی منطقه اردبیل

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 798

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_162

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

Abstract:

امروزه با توجه به مصرف بی رویه کودهای شیمیایی در مزارع مشکلات اساسی در اکوسیستم های طبیعی و سلامت انسان ها به وجود آمده است بنابراین استفاده از منابع بیولوژیک در کشاورزی به صورت جدی مطرح می باشد. یکی از گسترده ترین انواع رابطه هم زیستی که در طبیعت شناخته شده، رابطه بین قارچ های میکروسکوپی به نام قارچ های میکوریا آربسکولار با ریشه می باشد.تأثیرات متنوع و مثبت ناشی از برقراری این نوع هم زیستی بر افزایش رشد وعملکرد گیاه میزبان در مناطق خشک و نیمه خشک جهان که قسمت عمده ای از اقلیم کشورما را نیز در بر می گیرد مورد توجه محققین قرار گرفته است. در راستای پژوهشهای انجام شده تحقیقی در بهار سال زراعی 1391 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد، که در آن تیمارهای مورد مطالعه قارچ میکوریزا در سه سطح شامل 1) بدون مصرف 2) Glomus mosseae 3) Glomus intraradices اعمال گردید. G intraradiadices بالاترین ارزش را از نظر ارتفاع بوته، تعداد پنجه کل در متر مربعع تعداد پنجه بارور در متر مربع، تعداد پنجه نابارور در متر مربع و عملکرد دانه در متر مربع را به خود اختصاص داده بود.

Authors

کیوان امیرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدرضا اردکانی

استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

علی اکبر ایمانی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

حسین شهبازی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :