مقایسه ی اثر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر کالوس زایی و باززایی و تعداد برگ ریزنمونه های لاله واژگون ساقه ی گل دهنده و برگ
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 992
This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA02_428
تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393
Abstract:
لاله واژگون با نام علمی Fritillaria imperialisاز زیباترین گل های زینتی و داروئی بومی ایران است.، که در معرض خطر انقراض می باشد تکثیر درون شیشه ای لاله واژگون می تواند نقش مهمی در حفظ ژرم پلاسم و تولید تجاری این گیاه داشته باشد. روش های تکثیر سنتی مانند فلس برداری و تقسیم پیاز در Fritillaria imperialis روش هایی کارا و مناسب برای ازدیداد این گیاه نمی باشند. بنابراین یافتن ریزنمونه هایی غیر از پیاز می تواند کمکی در جهت حفظ ذخایر ژنتیکی این گیاه باشد. در پژوهش حاضر تأثیر هورمون های مختلف بر درصد کالوس زایی، باززایی و تعداد برگ ریزنمونه های ساقه ی گل دهنده ی و برگ مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق ریزنمونه های ساقه ی گل دهنده در محیط کشت MSحاوی غلظت های مختلف هورمون های NAA (0، 0/5، 1، 1/5، 2 میلی گرم بر لیتر)، BA (0، 1، 1/5 میلی گرم بر لیتر) -4 و D 2در یک سطح 0/5 سطح میلی گرم بر لیتر و برگ ها در محیط کشت MSحاوی NAA (0، 0/5، 1، 1/5 میلی گرم بر لیتر) و کشت شدند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان دادند که بیشتین کالسو زایی مربوط به ریزنمونه های ساقه ی گل دهنده در تیمار شاهد و محیط کشت حاوی 1 میلی گرم بر لیتر NAA و 1 میلی گرم بر لیتر، بیشترین باززایی در تیمار 0 میلی گرم بر لیتر و 0/5 میلی گرم بر لیتر BA و بیشترین تعداد برگ مربوط به تیمار 1 میلی گرم بر لیتر NAA و 0/5 میلی گرم بر لیتر BA به دست آمد.
Keywords:
Authors
مرضیه قمری داودآبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
اسماعیل چمنی
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
مهدی محب الدینی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی
موسی سلگی
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه اراک،اراک
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :