CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر الگوی کشت محصولات زراعی بر روی مصرف نهاده ها به ویژه آب، قبل و بعد از هدفمندسازی یارانه ها (مطالعه موردی: شهرستان هرات)

عنوان مقاله: اثر الگوی کشت محصولات زراعی بر روی مصرف نهاده ها به ویژه آب، قبل و بعد از هدفمندسازی یارانه ها (مطالعه موردی: شهرستان هرات)
شناسه ملی مقاله: NCOCA02_587
منتشر شده در دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه شیخغلی شاهی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی مدیریت مناطق خشک و بیابانی، دانشگاه یزد
حمید سودایی زاده - استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، داهنشگاه یزد
احمد فتاحی - استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی ، مجتمع آموزش عالی اردکان
محمدعلی حکیم زاده - استادیار دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، داهنشگاه یزد

خلاصه مقاله:
پرداخت یارانه ها یکی از سیاست های حمایتی دولت از بخش های اجتماعی و اقتصادی است. سیاست گذاران و برنامه ریزان اقتصادی در تلاش اند تا متغیرهای موثر بر رشد بخش کشاورزی رامدل سازی کنند و از این دل ها در فرآیند پیش بینی استفاده نمایند.هدف از این مطالعه، تأثیر هدفمندسازی یارانه ها بر مصرف نهاده ها، به ویژه آب و تعیین الگوی کشت محصولات زراعی، در یکی از شهرستان های استان یزد (هرات) است که با توجه به میزان منابع موردنیاز در شرایط قبل و بعد از هدفندسازی یارانه ها، سود حاصل در بخش زراعت منطقه هرات تعیین شد و با استفاده از برنامه ریزی خطی (نرم افزار لیندو) الگوی کشت بهینه محصولات زراعی منطقه نیز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا به تشکیل تابع سود در مورد 7 محصول زراعی عمده منطقه هرات، مقدار سود در هکتار، در هر دودوره قبل و بعد از هدفمندسازی یارانه ها محاسبه و سپس ترکیب کشت بهینه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از ان است که اجرای سیاست هدفمندسازی یارانه ها منجر به افزایش سوددر هکتار در ترکیب کشت منطقه شده است.

کلمات کلیدی:
اقتصادی، برنامه ریزی خطی، سود، کشاورزی ، کشت بیهینه ، هدفمندسازی یارانه اه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/272102/