اثر اسانس تیمول بر محیط زیست و گل های شاخه بریده ی رز و ژربرا

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 905

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCEPP01_332

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

Abstract:

امروزه آسیبهای انسانی و زیست محیطی حاصل از کاربرد ترکیبات شیمیایی به اثبات رسیده است. این ترکیبات شیمیایی در بخشهای مختلف مرتبط با محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است. به همین دلیل نیاز به کاربرد ترکیباتی که هم محیط را سالم نگه دارد و هم سلامتی انسانها را تضمین نماید به خوبی آشکار گردیده است. در سالهای اخیر افزایش علاقمندی به استفاده از ترکیبات طبیعی برای افزایش عمر گل های شاخه بریده سبب تشویق در پرداختن به کار بر روی منابع گیاهی و جایگزین نمودن آنها به جای ترکیبات شیمیایی گردیده است. در این آزمایش اثرات یک ماده طبیعی شامل تیمول بر عمر پس از برداشت گل های رز رقم ’دلس ویتا ‘ و دو رقم ژربرا ’دابل داچ‘ و’رد اکسپلوژن‘ مورد بررسی قرار گرفت. گل ها از یک گلخانه تجاری برداشت و به آزمایشگاهی با دمای 1 ± 22 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5 ± 60 درصد انتقال یافتند . گل های شاخه بریده به صورت تیمار کوتاه مدت با محلول های اسانس تیمول در 3 غلظت (0, 50 و 100 میلی گرم در لیتر) حاوی 5 درصد ساکارز تیمار شدند. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار، هر تکرار شامل یک گل انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد 100 میلی گرم در لیتر سبب افزایش تمامی گلهای شاخه بریده گردید . به دلیل اهمیت جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی سالم به جای ترکیبات شیمیایی زیان آور میتوان تیمارهای اسانس تیمول را توصیه نمود

Authors

عطیه اورعی

کارشناسی ارشد، علوم باغبانی، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان، ایران.

تکتم اورعی

استادیار، گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد

مهناز کیانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان

احمد اصغرزاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Kalemba, D.; Kunicka, A. Antibacteril and antifungal properties of essential ...
  • Macias, F.A.; Castellano, D. Oliva, R.M.; Cross, P. ; Torres, ...
  • Ponce, A.G: Del Valle, C.E.; Roura, S.I. Natural essential oils ...
  • Solgi, M.; Kafi, M.; Taghavi, T.S.; Naderi, R. Essential ois ...
  • نمایش کامل مراجع