مقایسه اثر تنش شوری بر برخی پارامترهای جوانه زنی دو رقم گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum) و گیاه گاوزبان اروپایی (Borago officinalis L.)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,080

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SPDSA01_108

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1393

Abstract:

تنش شوری یکی از تنش های مهم غیر زیستی است که می تواند باعث کاهش رشد و نمو گیاهان شود. گیاه گاوزبان گیاهی از خانواده گاوزبان بوده که دارای خواص متعدد دارویی می باشد. مرحله جوانه زنی یکی از مهمترین و حساس ترین مراحلزندگی یک گیاه محسوب می شود. در این آزمایش به منظور بررسی و مقایسه برخی پارامترهای جوانه زنی گیاه گاوزبان ایرانیEchium amoenum(و گاوزبان اروپاییBorago officinalisتحت تنش شوری آزمایشی در قالب طرح کاملأ تصادفی و با سه تکرار در آزمایشگاه علوم گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات فارس طراحی گردید. تیمارهای شوری شامل سطوح0و25و50و100و150 میلی مولار نمک طعام بود. نتایج نشان داد که گیاه گاوزبان ایرانی دارای درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و ضریب جوانه زنی بیشتر در سطوح شوری نسبت به گونه اروپایی می باشد و در گیاه گاوزبان اروپایی پارامترهای میانگین زمان جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه، تعداد ریشه فرعی و ضریب آلومتری بیشتر ازگاوزبان ایرانی بوده است. شوری روی هر دو گونه موثر بوده و باعث کاهش پارامترهای جوانه زنی گردیده است. نتایج همچنین نشان داد گرچه گونه ایرانی دارای درصد و سرعت جوانه زنی بیشتر در شرایط شوری می باشد اما گونه اروپایی پس از جوانه زنی توانایی بیشتری در رشد و پارامترهای رویشی از خود نشان می دهد

Authors

لیلا محمدی

گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

بهمن خلدبری

گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

مجتبی جعفری نیا

گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Khatamsaz M. 2002. FLORA OF IRAN. 39: Boraginaceae, Research Institute ...
  • Makkizadeh Tafti M, T avakolAfshar R, Maj noonHossein N, NaghdiBadi ...
  • NaghdiBadi H, Sorooshzadel A. 2011. Evaluating potential of Borage (Borago ...
  • Ramezani E, Ghaj arSepanlou M, NaghdiBadi HA. 2012. Evaluation of ...
  • _ Talebi S, Jafarpour M, Golparvar AR, Mo hammadkh ani ...
  • Zargari A. 2011. Medicinal plants, 3, University of Tehran Press, ...
  • نمایش کامل مراجع