توسعه « کشاورزی دقیق » راهکاری مناسب در جهت تحقق توسعه پایدار کشاورزی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 695

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SAUCM01_009

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393

Abstract:

یکی از دستاوردها و نتایج صنعت کشاورزی در قرن حاضر، کشاورزی دقیق می باشد و هدف اصلی این مقاله چگونگی بکارگیری فناوریهای نوین و سنجش از راه دور ماهواره ای با کمک و راهبری سیستم اطلاعات مدیریتی جهت دستیابی به کشاورزی دقیق و در نهایت تحقق توسعه پایدار کشاورزی می باشد. کشاورزی دقیق عبارت است از مدیریت اختلاف ها و تفاوت های درون مزرعه ای در کوچکترین واحدهای مدیریتی مزرعه. اصول اساسی کشاورزی دقیق بر وجود مغایرت ها و اختلاف ها استوار بوده و اندازه گیری عوامل زراعی و اختلاف ها، پردازش و اززیابی آنها و در نهایت اعمال دقیق کار و نهاده ها سه اصل اساسی کشاورزی دقیق به شمار می آیند. کشاورزی دقیق در تولید محصولات زراعی در عمل از فناوری های پیشرفته ای همچون GPS، GIS و RS در اتوماتیک کردن و مکانیزه عملیات کشاورزی و با مدیریت و راهبری سیستم های اطلاعات مدیریتی MIS در مدیریت تحقیقات کشاورزی در کاربرد مقادیر متغیر مصرف سم، کود، بذر، علف کش ها و نیز عمق کاشت متفاوت با توجه به شرایط ویژه هر قسمت از مزرعه استفاده کرده است. نحوه جمع آوری داده ها و اطلاعات و پردازش آنها در این مهم به بخش های متفاوتی از قبیل جمع آوری داده های مربوط به آزمایش خاک، شرایط و موقعیت مزرعه ( پستی و بلندی)، میزان رطوبت نسبی خاک، میزان عملکرد و غیره تعیین می گردد که هر یک باید به دقت انجام شود و نتیجه آن منجر به تقلیل هزینه ها، افزایش و فزونی عملکرد و حفاظت خوب از محیط زیست خواهد شد. یکی از سؤال های مطرح در این میان نقش کشاورزی دقیق در جهت نیل و رسیدن به کشاورزی پایدار و توسعه آن می باشد که در این مقوله به مطالعه و بررسی کاربرد فناوری و تکنولوژی های کشاورزی ماهواره ای و دقیق (سنجش از دور) در جهت تحقق و دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار پرداخته شده است. در ادامه بحث، پیشنهاد هایی در جهت دستیابی به فناوری های دقیق زراعت و بهره مندی از کشاورزی دقیق عرضه گردیده است.

Keywords:

توسعه پایدار کشاورزی , کشاورزی دقیق , سیستم اطلاعات جغرافیای (GIS) , سیستم سنجش از راه دور(RS) , سیستم های اطلاعات مدیریت , فناوری اطلاعات

Authors

جلال علی نژاد اقدام

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستائی، دانشگاه پیام نور ارومیه

امامعلی عاشری

دکتری جغرافیا، عضو هیئت علمی و مدیر گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور ارومیه