ارزیابی کیفیت آب رودخانه ماربوره با استفاده از شاخص لانژیلر و جدول ویل کوکس برای استفاده در مصارف کشاورزی و سیستم آبیاری قطره ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 765

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SAUCM01_084

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393

Abstract:

کمبود آب یکی از مهمترین مشکلاتی است که در مناطق خشک و نیمه خشک به وفور تجربه می شود؛ و به عنوان فاکتور محدود کننده، رشد و توسعه ای پوشش گیاهی در این مناطق را با محدودیت روبرو می سازد. و به دلیل اینکه بیشتر منابع آب های استحصالی کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود. به همین دلیل استفاده بهینه از منابع آب به عنوان محور توسعه کشاورزی بایستی مورد توجه قرار گیرد، در این راستا گسترش سیستم های آبیاری بارانی به لحاظ توانمندی زیاد در توزیع آب با راندمان قابل توجه، راهکاری مطمئن برای استفاده بهینه از منابع آب است. یکی از مهمتر ین پارامتر هایی که در بالا بردن راندمان این سیستم ها تاثیر دارد بخصوص در آبیاری قطره ای کیفیت آب قابل استفاده برای این سیستم ها می باشد. نتایج حاصل از این تحقیق با استفاده از شاخص لانژیلر و جدول ویل کوکس نشان می دهد. استفاده از آب دو ایستگاه چم زمان و سر تخت برای آبیاری قطره ای در صورتی توصیه می شود که مدیریت آبیاری قطره ای با کم کردن دور آبیاری و اعمال آبیاری در دوره خواب گیاه بایستی اعمال شود. و هم چنین نتایج حاصل از EC.SAR آب در ایستگاه چم زمان با توجه به کلاس c3-s1 که جزء کلاسهای متوسط برای آبیاری قطره ای می باشد به علت c3 بودن توصیه دور کم و شستشو خاک داده می شود. و همچنین نتایج حاصله از کیفیت آب در ایستگاه ماربوره نشان می دهد. که آب آبیاری در کل دارای کیفیت خوب است و همه گیاهان می توانند در این دشت آبیاری شوند بدونن اینکه ضرری از نظر شوری به گیاهان وراد شود لذا آب این رودخانه از نظر شوری دارای کیفیت مناسب و خوب برای آبیاری مزارع دشت مسعود آباد و سیلاخور است. و استفاده از سیستم های آبیاری قطره ای بدون محدودیت می باشد. و نتایج حاصله از کیفیت آب درود نشان می دهد که کیفیت آب از نظر شوری در حد متوسط است لذا گیاهان با مقاومت متوسط به شوری می توانند در این منطقه کشت شوند و مشکلی ایجاد نخواهد شد. و هم چنین نتایج حاصله از جدول 5 درباره کیفیت آب از نظر EC.SAR مناسب بوده است و هیچگاه از این نظر محدودیت برای گیاهان منطقه ایجاد نکرده است. و استفاده از این آب با توجه به کلاس آب c2-s1 برای آبیاری قطره ای مناسب می باشد.

Authors

یداله یوسفی فرد

کارشناس ارشد

حشمت الله خیر آبادی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه شوشتر

معصومه یوسفی فرد

کارشناس ارشد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :