CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی پتانسیل و اللوپاتی کاه و کلش گندم، کلزا و عصاره افدرا بر جوانه زنی و رشد گیاه سویا (Glycine max L.) و علف هرز قیاق(Sorghum halepense)

عنوان مقاله: بررسی پتانسیل و اللوپاتی کاه و کلش گندم، کلزا و عصاره افدرا بر جوانه زنی و رشد گیاه سویا (Glycine max L.) و علف هرز قیاق(Sorghum halepense)
شناسه ملی مقاله: SAUCM01_221
منتشر شده در اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

جعفر البوغبیش - دانشجوی کارشناسی ارشد مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان
علیرضا دادخواه - عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان
محمد خیرخواه - عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان
محمد زارع مهرجردی - عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان

خلاصه مقاله:
به منظور تعیین اثرات آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی کلزا، گندم و افدرا روی خصوصیات جوانه زنی و رشد قیاق و سویا آزمایشی در سال های 1391 و 1392 در مجتمع آموزش عالی کشاورزی شیروان به اجرا درآمد. این آزمایش به صورت کاملا تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه و در مزرعه به صورت بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف عصاره های آبی(صفر، 25،20،15،10،5 درصد حجمی وزنی) بقایای کلزا، گندم و افدرا و بذر سویا و قیاق در آزمایشگاه می باشد و در مزرعه تیمارها شامل بقایای گندم، کلزا، مخلوط بقایای گندم و کلزا، عصاره های آبی گندم، کلزا و افدرا می باشد. نتایج آزمایش نشان داد که، بقایای گیاهی کلزا و گندم بر خصوصیات سویا از قبیل ارتفاع، وزن تر و خشک ساقه، وزن خشک و تر ریشه و عملکرد بیشتر از شاهد می باشند و اختلاف معنی داری در سطح 5 درصد دارند. در حالیکه روی خصوصیات قیاق از قبیل تراکم، ارتفاع، وزن تر و خشک ساقه تاثیر منفی داشتند و این اختلاف در سطح 5 درصد معنی داری می باشد. شدیدترین اثرات آللوپاتیک به عصاره افدرا مربوط بود. استفاده از بقایای گیاهان مذکور جهت سنتز علف کش می توانند موثر باشند و همچنین جهت گذاشتن سویا در تناوب با گندم و کلزا مفید باشد.

کلمات کلیدی:
اللوپاتی، کاه و کلش، رشد گیاهچه، علف هرز،قیاق و سویا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/278295/