تعیین ضرایب ماسکینگام از سد دز برای روندیابی سیلاب خروجی از سد دز جهت حفاظت از زمین های کشاورزی پایین دست با استفاده از نرم افزار LINGO

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 577

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SAUCM01_244

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393

Abstract:

رودخانه ها این منابع تمام نشدنی حیات و انرژی، قرن هاست که در خدمت بشر و اهداف وی قرار گرفته اند. تمدن های نخستین در کنار رودخانه ها بنا شده است و اینک در قرن 21 بحث استفاده از منابع آبی سطحی و زیرزمینی و بهینه سازی برای توسعه مصارف کشاورزی آن ها مورد توجه همگان قرار گرفته است. کنترل سیلاب های مهیب رودخانه های مذکور از زمان ساخت سدها برای جلوگیری زا تخریب زمین های کشاورزی پایین دست تاکنون سابقه خوبی داشته است. معمولا هر دو حوضه دز و کارون که خروجی آن دو،در نهایت به شهر اهواز وارد می شود، در زمان سیلاب همزمان با یکدیگر فعال شده و لذا کار کنترل سیل باید به نحوی انجام گیرد که ضمن دفع آب مازاد وکنترل مخزن از وارد آمدن خسارت به پایین دست که به شدت آسیب پذیر می باشد تا حدامکان جلوگیری بعمل آید. همانطور که قبلا عنوان گردید چون هدف از خروج آب از مخزن، کنترل مخزن و همچنین در نظر گرفتن پایین دست سد به خصوص زمین های کشاورزی پایین دست به عنوان فاکتوری مهم جهت به وجود آمدن کمترین خسارت ممکن به این منطقه می باشد لذا برآورد شدت و زمان وقوع سیلاب امری ضروری می نماید. اما از آنجایی که پس از سد مخزنی دز، سد تنظیمی دز واقع در شمال شهرستان دزفول و 20 کیلومتری پایین دست سد مخزنی دز قرار دارد، این سد با گنجایش 12 میلیون متر مکعب در زمان سیلاب نیز می تواند اثر ناچیزی بر روند خروج آب از دریاچه و همچنین حوضه پایین دست داشته باشد.

Authors

رضا شهنی دارایی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

حسین قربانی زاده خرازی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

علی خان میرزایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :