CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین و مقایسه میزان عناصر پر مصرف (پتاسیم، فسفر، ازت) موجود در برگ گونه بلوط ایرانی (Quercus persica) در دو توده دانه زاد و شاخه زاد بلوط غرب (مطالعه موردی: تنگه دالاب ایلام)

عنوان مقاله: تعیین و مقایسه میزان عناصر پر مصرف (پتاسیم، فسفر، ازت) موجود در برگ گونه بلوط ایرانی (Quercus persica) در دو توده دانه زاد و شاخه زاد بلوط غرب (مطالعه موردی: تنگه دالاب ایلام)
شناسه ملی مقاله: STUFOREST02_024
منتشر شده در دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزاده ملکی - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
نجمه نوربخش - دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
مسعود بازگیر - استادیار گروه جنگل و مرتع دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
علی مهدوی - استادیار گروه جنگل و مرتع دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

خلاصه مقاله:
عناصر ماکرو به عنوان پایه عناصر غذایی مورد نیاز کلیه گیاهان می باشند که تمامی فعالیت های گیاه اعم از رشد، فعالیت های متابولیک و... مستلزم وجود این عناصر می باشد به منظور بررسی و تعیین عناصر پرمصرف موجود در برگ درختان بلوط (Querquse persica) در محدوده جنگل های دانه زاد و شاخه زاد تنگه دالاب استان ایلام در دامنه ارتفاعی 1300 تا 1400 متر از دریای آزاد انجام گرفت. در این تحقیق از هر توده ده درخت به روش ترانسکت-تصادفی Random-Transect انتخاب و تعدادی برگ از ارتفاع 2/5 متری سطح زمین در چهار سمت تاج درخت جمع آوری شد. نتایج حاصل از تجزیه برگ درختان بلوط در توده دانه زاد نشان داد که نمونه های برگ درختان بلوط دارای 0/12 درصد فسفر، 1/93 درصد پتاسیم، و 2/2 درصد ازت می باشند و این نتایج در توده شاخه زاد حاکی از 0/17 درصد فسفر، 1/69 درصد پتاسیم و 2/6 درصد ازت می باشد. در پایان تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری Excel2007 spss16 تعیین شد. نتایج آزمون مقایسه میانگین ها در ارتباط با عناصر برگ نشان داد که در سطح 95 درصد اختلاف معنی داری بین دو توده دانه زاد و شاخه زاد وجود دارد.

کلمات کلیدی:
عناصر ماکرو، برگ، بلوط، زاگرس، تنگه دال

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/278343/