بررسی تجربی اثر جهت باد بر دبی القایی یک بادگیر دوطرفه

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,046

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HVAC05_068

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1393

Abstract:

تهویه طبیعی یکی از روش های کاهش آلودگی محیط زیست و کاهش هزینه انرژی میباشد. یکی از رایجترین روشها برای ایجاد تهویه طبیعی در داخل ساختمانها، استفاده از بادگیر میباشد. بادگیرها جریان هوا در ارتفاع بالا، که آلودگی کمتر و سرعت بیشتر دارد را به داخل فضای مسکونی زیر بادگیر هدایت میکنند. عملکرد بادگیرها به شدت وابسته به جهت وزش باد میباشد. در تحقیق حاضر تلاش شده است که با استفاده از تونل باد و محاسبه ضریب فشار در یک بادگیر دوطرفه عملکرد این نوع بادگیر ارزیابی شود. در محاسبات تهویه مطبوع میدان فشار خارجی ایجاد شده توسط باد یک عامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد آن میباشد، به همین دلیل در این تحقیق با محاسبه ضریب فشار در وجه های داخلی و سقف بادگیر دوطرفه میدان فشار در دهانه ورودی بادگیر را محاسبه کرده و سپس با چرخاندن بادگیر در زاویه های مختلف، عملکرد این نوع بادگیر با تغییر زاویه جریان ورودی بررسی میشود. برای اولین بار در این تحقیق زاویه گذار (زاویه ای که در آن جریانی از بادگیر به داخل ساختمان القا نمی شود) در بادگیر دوطرفه تعیین شده است. بررسی های انجام شده نشان داد که عملکرد بادگیر با افزایش زاویه جریان باد کاهش م ییابد و این کاهش تا رسیدن به زاویه گذار ادامه دارد، از زاویه گذار به بعد با افزایش زاویه باد عملکرد افزایش می یابد تا در زاویه 90 درجه حداکثر می شود. نتایج این تحقیق نشان داد که گذار در زاویه حدود 42 درجه رخ می دهد.

Authors

محمد افشین

کارشناس ارشد، دانشکده مکانیک –دانشگاه صنعتی اصفهان

احمد سوهانکار

دانشیار، دانشکده مکانیک-دانشگاه صنعتی اصفهان

مجتبی دهقان منشادی

استادیار، مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوا و فضا -دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمد کاظمی اسفه

کارشناس ارشد، دانشکده فنی-گروه مکانیک -دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Karkatsanis, C., Bahadori, M.N., and Vickery, B.J., 1986. :Evaluation of ...
  • Elmualim, A.A., 2002.، Wifd tunnel and CFD of ...
  • Montazeri, H., and Azizian, R., 2008. "Experimental study On natural ...
  • Mostfavi, S., 2010. performance ...
  • Hughes, B.R., and Abdul Ghandi, S.A.A., 2008. "Investigation of a ...
  • نمایش کامل مراجع