کاربرد گونه دارویی کلپوره Teucrium polium در طراحی فضای سبز

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 999

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ISFPNU01_204

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

Abstract:

به منظور بهره برداری مطلوب از گیاهان در عرصه های جنگلی و مرتعی کشور و در عین حال استفاده از پتانسیل های گیاهان موجود در این نقاط در برآوردن نیازهای اقتصادی، صنعتی، دارویی، غذایی و زیبا شناختی و با توجه به زیبایی و نیاز اندک بسیاری از گونه های خودرو به آب و سازگاری آن ها به محیط های خشک، جمع آوری اطلاعات درباره این گونه گیاهان ضرورت دارد تا بتوان با پرورش آن ها در فضای سبز جهت زیبایی و به عنوان پوشش گیاهی و زراعت آن ها در مزارع و تولید انبوه، هم میزان تولید را بالا برد و هم فشار بر پوشش گیاهی طبیعی را کاهش داد. در این راستا گونه مریم نخودی یا کلپوره با نام علمی Teucrium polium L متعلق به تیره نعناع یا Lamiaceae در استان اصفهان که از تنوع اقلیمی و غنای گونه ای برخوردار است. در قالب بررسی پوشش گیاهی شهرستان برخوار و میمه، از جاده اصفهان - کاشان جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. کلپوره گیاهی است پایا، از قاعده منشعب، با قاعده خشبی و پر شاخه، با ساقه های بالارونده یا افراشته، اغلب زیگزاگی یا در جهات مختلف پیچیده، گاهی تقریباً افراشته، به ارتفاع 10 تا 50 سانتی متر، ساقه های متعدد و بسیار منشعب بر تعداد گل ها و زیبایی این گونه می افزاید. گل آذین پر گل و جام گل سفید یا کرم رنگ می باشد. این گونه در اروپا، ترکیه، ایران، عراق و شمال آفریقا پراکنش دارد. در ایران در استان های گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان، همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویر احمد، بختیاری، فارس، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، بلوچستان، خراسان، سمنان و تهران پراکنش دارد و در استان اصفهان در شهرستان ها و مناطق مختلف از جمله سمیرم، لردگان، شهرضا، نائین، خور و بیابانک، کاشان، شیب شمالی کوه دنا و منطقه حفاظت شده قمیشلو نیز دیده می شود. این گونه به عنوان گیاه دارویی دارای اثرات ضد باکتری، ضد خیز و آب آوردن بدن، ضد التهاب، ضد تب، ضدعفونی کننده، مدر، قارچ کش، کاهش دهنده فشار خون، ضد اسپاسم و معرق می باشد. موسم گل دهی آن بیش از یک ماه است که این ویژگی و گل های زیاد آن این گونه را مناسب استفاده در فضای سبز شهرهای محل رویش و مناطق مشابه می کند. این گونه از نظر ظاهری در مطالعات صحرایی مناسب استفاده در فضای سبز تشخیص داده شد، ولی برای نحوه استقرار و سیار مقوله های مرتبط با اصول باغبانی نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.

Authors

کتایون پورسخی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جم‌زاد، . 1391. "فلور ایران"، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع ...
  • Rechinger, K. H. 1989. "Flora Iranica", Akademische Druck-u. Verlagsanstalt Graz, ...
  • نمایش کامل مراجع