CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ساختار و مصالح بناهای مسکونی در دوره ی پهلوی دوم نمونه موردمطالعه: شهر ارومیه

عنوان مقاله: بررسی ساختار و مصالح بناهای مسکونی در دوره ی پهلوی دوم نمونه موردمطالعه: شهر ارومیه
شناسه ملی مقاله: NTA01_066
منتشر شده در اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

زیبا کرامت آذر - دانشجویان کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، گروه معماری، ارومیه، ایران.
سمیرا حاجب - دانشجویان کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، گروه معماری، ارومیه، ایران.
ابراهیم فیض اله بیگی - دانشجویان کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، گروه معماری، ارومیه، ایران.

خلاصه مقاله:
معماری دوره پهلوی اول تحت تاثیر سه جریان معماری اواخر قاجار،معماری مدرنیسم و معماری باستانگرایی یا همان سبک ملی بود.دوره پهلوی دوم دوره ای نسبتا طولانی بود که با یک وقفه 11 ساله از دولت پهلوی اول و با کودتای 11 مرداد در سال 1331 ه.ش آغاز شد و شامل چهار دورهبود: 1316 تا 1331 سالهای آغازین این دولت با فراز و نشیب های بسیار یکدولت پارلمانی از نوع جهان سومی بود. - 1331 تا 1321 دوره ی تثبیت دولت بود و در این دوره نقش ایران در مقیاس جهانی نمود پیدا کرد. - دوره ی سوم یا اوج بازگشت مجدد به مفاهیم مدرنیته ،مدرنیسم و مدرنیزاسیون بود. دوره ی چهارم یا دوره ی افول که با شکل گیری مدرنیزاسیون از پایین )عامه ی مردم( همراه است و به انقلاب بهمن 52 می انجامد. با ورود تکنولوژی مدرن و معماری مدرن در دوران سلطنت پهلوی به ایران، تلفیق معماری غرب با تزئینات سنتی معماری ایرانی بوجود آمد. معماران از جمله نخستین کسانی بودند که زمینه اس تفاده از محصولات جدید را یافتند. محصولات جدید مانند آهن ، شیشه و سیمان به سرعت اهمیت خویش را در معماری نشان داد و در واقع معماری بعد از قرنها حرکت یکنواخت ، توانست خود را با چهره ی متفاوت در ظاهر و عبور از عصر کلاسیک در معماری اروپا را آغاز کند و این موج ، یعنی ورود مصالح جدید در ساختمان سازی از عوامل موثر در تغییر چهره ی بناها در این دوره بودند. با توجه به مقوله های فوق و تاثیرگذاری روند جریانهای فکری روی معماری، در این پژوهش سعی نموده ایم تاثیرات استفاده از مصالح جدید در تغییر طراحی معماری معاصر ارومیه مورد بررسی قرار دهیم

کلمات کلیدی:
معماری ، معماری مسکن ، پهلوی دوم ، مدرنیسم ، مصالح

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/279631/