تأثیر فناوری های نوین در ساخت فضاهای آموزشی و میزان تأثیر گذاری آن بر ادراک فضایی کودکان مقایسهی تطبیقی تعدادی مدارس ابتدایی مدرن و غیر مدرن در شهر شیراز

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,041

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NTA01_088

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

Abstract:

ارتقای هر روزهی صنعت و کشف فناوریهای جدید در زمینهی ساخت و ساز باعث شده که ساختمانهای گوناگونی با شمایلی متنوع هر روزه در سطح شهر از زمین سربرآورده و جلوه نمایی کنند. ظهور مصالح و روشهای نوین ساخت در عموم بناها از جمله فضاهای آموزشی نیز قابل مشاهده است. مدارسی که امروزه ساخته میشوند بهدنبال جلب توجه و علاقهی دانش آموزان هستند و تلاش میکنند تا به گونهای در نوع خود بی مثال باشند. به همین دلیل فناوریهای نوین همانگونه که در اکثر بناها ظهور پیدا کرد، در مدارس نیز به جهت همگام شدن با جهان در حال پیشرفت مدرن مورد استفاده قرار گرفت. اما نکتهی مهم، چگونگی ارتباط کودکان و نوجوانان ومیزان تعامل آنها با این فضاهای جدید نسبت به مدارس سابق است که باید مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد. این مقاله به منظور بررسی نحوهی تعامل کودکان دبستانی با فضاهای آموزشی خود و ارتباط آن با نوع فناوری استفاده شده در ساخت، پس از انتخاب نمونههای موردی از هر دو دسته مدارس )بناهای ساخته شده با تکنولوژیهای معمول و تکنولوژیهای نوین( در نقاط مختلف شهر شیراز، با محوریت روش تحقیق کمی انجام شده است.دادههای تحقیق به صورت مشاهده سیستماتیک از فعالیت و تعامل کودکان با محیط آموزشی خود و تحلیل نقاشیهای دانشآموزان این مدارس با موضوع مدرسه، جهتدستیابی به عناصر مورد توجه و شناسایی کودک از فضای آموزشی خود، جمعآوری گردیده است. هدف از انجام این تحقیق بدست آوردن مؤلفههایی کمی درشاخصههای قابل درک برای کودک از یک محیط آموزشی و بررسی تأثیر فناوریهای نوین ساخت و استفاده از مصالح جدید در شکلگیری این طرحوارههای ذهنی میباشد. نتایج آن علاوه بر مشخص نمودن فضاها و عناصر مورد توجه کودک در مدرسهی خود، تأثیر بناها با مصالح و روشهای ساخت نوین در مقایسه با روشهای مرسوم گذشته را تحلیل مینماید و نشان میدهد که چه میزان از رضایت خاطر و علاقهی کودک به مدرسه تحت تأثیر تکنولوژیهای استفاده شده میباشد. همچنین به طراحان فضاهای آموزشی این امکان را میدهد که با شناخت و درک فضا از دید کودکان، به مقایسهی انواع روشها و فناوریهای ساخت بپردازند و با توجه به سطح نیاز کودک و اولویتهای او، طرحهایی بهینه، کاربردی و مورد استقبال را در طراحی مدارس ارائه دهند.

Authors

عدیله دادور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، ایران.

مریم ناظم البکاء جهرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی نطنز، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اولیوریو فرای، آنا 1376؛ نقاشی کودکان و مفاهیم آن؛ ترجمه ...
  • توماس، گلین وی و سیلکر، آنجل ام جی 1380؛ مقدمه ...
  • شاد، پریسا 1370؛ کودک و نقاشی‌هایش؛ نشریه جلوه هنر؛ شماره ...
  • شفایی, مینو و مدنی، رامین 1389؛ اصول طراحی فضاهای آموزشی ...
  • عطاران، ابوالفضل 1386؛ ارزش های روانشناختی در نقاشی کودکان؛ نشریه ...
  • کرمن، ال 1379؛ نقاشی کودکان؛ ترجمه محمود منصور و پریچهر ...
  • لطف‌عطا، آیناز 1387؛ تاثیر عوامل محیطی بر یادگیری و رفتار ...
  • نمایش کامل مراجع