معرفی و تحلیل مسابقه ساختمان های خورشیدی سولار دکاتلون

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 631

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NTA01_372

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

Abstract:

اهمیت بنیادین انرژی ،راهکارهای تولید و حفظ وکاربرد آن از جمله مهمترین ارکان هر تمدنی محسوب می شود برخی از مورخین براین باورند که تاریخ تمدن، تاریخ انسانی است که درجستجوی منابع جدید انرژی است . حتی برخی براین باورند که درجه برتری هر تمدن را می توان با اندازه استفاده انرژی توسط مردم آن برای نیازهای مختلف اندازه گیری کرد. ما در دورانی زندگی می کنیم که بگونه ای دوران توسعه انرژی های پاک و تجدید پذیر است. سیاست گذاری هایی چون سند چشم انداز ایران 1151 دستیابی بهمنابع جدید انرژی از جمله انرژیهای تجدید پذیروپاک را ازجمله الویت های توسعه صنعتی درایران قرار داده است. طبق آمار مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن هر سال 55 میلیارددلار در صنعت ساختمان ایران سرمایه گذاری شده حدود 15 % انرژی کشور در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود. این در حالی است که بطور مثال سهم بخش حمل و نقلو کشاورزی به ترتیب 31 % و 1% است. بهرمندی غالب سرزمین ایران از تابش مناسب خورشید، اقلیم های چهارگانه، ضرورت اصلاح الگوی مصرف انرژی و کاهش مصرف ثروت نفت در صنعت عقب مانده ساختمان و گرم کردن فضاهای مسکونی، بر تدوین راهبردهای ملی در این زمینه تاکید دارد. فن آوری های نوین انرژی های ارزان، پاک و تجدید پذیری چون انرژی خورشید از جمله دانش هایی است که باید به معماران جوان آموخت. از طرفی دیگر ناکارآمدی نظام آموزش معماری مبتنی بر محفوظات و ترسیم، لزوم آشنایی بازمینه های مهندسی روز و تجربه تکنیک های ساختمان در امر آموزش دانشجویان را الزامی می سازد. آشنایی با مسابقاتی دانشجویی چون مسابقه سولار دکاتلون و تحلیل برنامه، شرایط، آیین نامه ها و شیوه بکار گیری دانشگاه ها و دانشجویان در چنین رویدادی می تواند بسیار مفید باشد. بویژه که در این مسابقات شرکت های صنعتی ، دانشکده ها وگروه های مهندسی وبازدیدکنندگان مردمی نقش بسیار مهمی دارند. این مسابقات که از سال 7557 توسط وزارت انرژی ایالات متحده پایه گذاری شده است یک سال در میان دریکی از دوقاره آمریکا و اروپا برگزار می شود بگونه ای که هر سال دریک قاره با شرکت دانشکده های معماری ایالت ها و کشورهای مختلف آخرین طرح های ممکن در معماری و مهندسی جهت بهره بردن از انرژی خورشید، کاهش مصرف آب و ساخت یک معماری پایدار عرضه می شود. ترویج کار گروهی میان معماران جوان، سازماندهی گروه های کاری چند هسته ای، لزوم ترویج نگرش میان رشته ای، ایجاد رقابت میان معماران جوان از دیگر جنبه های این رویداد است. این مقاله ضمن بررسی دقیق بخش های ساختاری این مسابقه وشرایطش، مروری بر چهار دوره اخیر این مسابقه وآثار برگزیده آن خواهد .

Authors

کامبیز مشتاق گوهری

فارغ التحصیل معماری از دانشگاه شهید بهشتی عضو هیات علمی دانشکده هنرومعماری دانشگاه سیستان و بلوچستان دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه پار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • پژوهشگر عضو پژوهشگاه GSA (هندسه، سازه و معماری)، پژوهشکده شرکت ...
  • بازدید از نمایشگاه عمومی مسابقه ساختمان های خورشیدی سولار دکاتلون ...
  • تار نمای رسمی مسابقه ساختمان های خورشیدی سولار دکاتلون بخش ...
  • انمای رسمی مسابقه ساختمان های خورشیدی سولار دکاتلون بخش اروپا ...
  • http ://www .sdeurope. org/?lang=en ...
  • نمایش کامل مراجع