بررسی تأثیر فعالیت های آموزشی-ترویجی بر بهبود مراحل کاشت، داشت و برداشت باغات انار شهرستانکوهدشت (مطالعه موردی منطقه زیرتنگ سیاب)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 596

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM08_432

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

فعالیت های ترویج نقشی مهم و حیاتی در توسعه جوامع روستایی و کشاورزی ایفا می کند از این رو شناسایی مشکلات و محدودیت های این فعالیت ها می تواند مسئولان را در رفع مسایل و مشکلات در جهت بهبود فعالیت های آموزشی- ترویجی یاری دهد. هدف کلی این مطالعه بررسی تأثیر فعالیت های آموزشی-ترویجی بر فعالیت های باغداری در شهرستان کوهدشت و نقش مکانیزاسیون در ترویج میباشد چرا که افراد دارای تخصص در رشته مکانیزاسیون برای امور ترویجی کمتر به کار گرفته می شوند.برای انجام این پژوهش از روش های توصیفی و علی- ارتباطی استفاده شده است و باغداران منطقه زیرتنگ سیاب شهرستان کوهدشت به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شده اند. بر اساس نمونه گیری تصادفی 50 نفر بعنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. طبق نتایج بدست آمده در زمینه تأثیر فعالیت های ترویجی بر فعالیت های باغداری، مشخص گردید که 48 درصد از باغداران در زمینه بهبود استفاده از سموم، 66 درصد در زمینه استفاده از کود، 54 درصد در زمینه کنترل آفات، 70 درصد در زمینه آبیاری مکانیزه و 28 درصد در زمینه کاهش ضایعات، اثر فعالیت های آموزشی-ترویجی را بر فعالیت های باغداری متوسط به پایین ارزیابی کرده اند و تنها در زمینه کنترل علف های هرز 70 درصد از افراد تأثیر فعالیت های ترویجی را متوسط به بالا ارزیابی نموده اند. مقدار آزمون همبستگی پیرسون بین میزان شرکت در کلاس های آموزشی- ترویجی با بهبود استفاده از سم و کود، کنترل آفات و امراض، آبیاری مکانیزه و کاهش ضایعات برداشت در سطح خطای 0/05 معنادار نشد و تنها برای کنترل علف های هرز، آزمون همبستگی معنادار گردید یعنی شرکت در کلاس ها باعث بهبود کنترل علف های هرز گردیده است.

Authors

زهرا نورقدمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون، دانشگاه شهیدچمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :