CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده مشتریان از خدمات بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان (مطالعه موردی شعب غرب کشور)

عنوان مقاله: بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده مشتریان از خدمات بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان (مطالعه موردی شعب غرب کشور)
شناسه ملی مقاله: EME02_1138
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

صابر شریفی - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قصرشیرین
کیومرث بختیاری - دانشگاه پیام نور
شاهین فرضی خالدی - مدرس دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
یکی از موانع عمده بر سر راه توسعه بانکداری الکترونیک عدم پذیرش این تکنولوژی توسط مشتریان و تمایل به رویههای بانکداری سنتی عنوان شده است. این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده مشتریان از خدمات بانکداری الکترونیک در میان مشتریان بانک پارسیان (مطالعه موردی شعب غرب کشور) می پردازد. در این تحقیق برای آزمون فرضیه ها، پرسشنامه ای با طیف لیکرت و به تعداد 31 سوال طراحی و میان 100 نفر از مشتریان بانک پارسیان که در شعب غرب کشور حساب داشته و از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده نموده اند به صورت خوشهای و سپس به طور تصادفی ساده توزیع گردید. روش تحقیق بکار برده شده در این پژوهش، روش توصیفی و از نوع پیمایشی - همبستگی می باشد. برای آزمون فرضیات از آزمون t استیودنت بهره گرفته شد. سایر یافته های تحقیق با استفاده از آزمون رتبه ای فریدمن و آزمون همبستگی اسپیرمن و با بهرهگیری از نرم افزار SPSS مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصله بیانگر تایید فرض H0 و رد فرض H1 در تمام فرضیه های است. یعنی از نظر پاسخگویان عوامل ششگانه مدل پیکاراینن شامل مفید بودن، سهولت استفاده، لذت بخش بودن، ارائه اطلاعات، امنیت و محرمانهبودن و کیفیت ارتباط اینترنتی، بر پذیرش بانکداری الکترونیک موثر بود و مهمترین عامل در این پذیرش عامل ارائه اطلاعات به مشتریان بود. همچنین در میان سوالات پرسشنامه نیز تمام عوامل به غیر از عوامل بهره گیری از نرمافزار محاورهای و پخش موسیقی هنگام ورود به سایت بانک پارسیان ، بر پذیرش بانکداری الکترونیک تاثیر داشتند.

کلمات کلیدی:
پذیرش تکنولوژی، مفید بودن، سهولت استفاده، بانکداری الکترونیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/286256/