تأثیر غلظت های مختلف هورمون TDZ « به » بر باززایی ریزنمونه های دمبرگ و جوانه جانبی گیاه Cydonia oblonga با هدف انتقال ژن

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 797

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_153

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

بررسی امکان باززائی مستقیم بر روی ریزنمونه دمبرگ و جوانه جانبی گیاه به انجام گرفت. گیاه به (Cydonia oblonga) تک گونه ای از خانواده Rosaceae، زیرخانواده Maloideae، و قبیله Pyrinae، جزء دولپه ای ها و از نهاندانگان می باشد. این پژوهش به منظور انتخاب بهترین سطح هورمون TDZ در محیط باززائی و بهینه سازی آن جهت انجام فرآیند انتقال ژن به گیاه به در ژنوتیپ KVD2 انجام گردید. از قطعات دمبرگ و جوانه جانبی برای اولین بار به عنوان ریزنمونه آزمایشی در محیط باززایی مورد بررسی قرار گرفت. محیط باززایی، شامل محیط پایه QL به همراه ویتامین ها، 3% ساکارز، 0.7% آگار و ترکیب هورمونی حاوی غلظت های مختلف TDZ 0،10،20،30،40 میکرومولار در لیتر در ترکیب با NAA1 میکرومولار در لیتر می باشد. نتایج حاصل نتایج حاصل از آنالیزهای آماری نشان داد که بهترین سطح هورمون TDZ ، غلظت 30 میکرومولار رد لیتر (77.78% باززایی) در محیط باززایی است. همچنین ریزنمونه دمبرگ با باززائی 48.89% نسبت به ریزنمونه جوانه جانبی با 35.56% باززائی انتخاب بهتری برای دستیابی به تعداد گیاهچه بیشتر می باشد.

Authors

اسماء پارسائی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی اکبر حبشی

عضو هئیت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

بهزاد قره یاضی

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

حمیدرضا زمانی زاده

عضو هیئت علمی گروه بیماری های گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Baker B.S. & Bhatia S.K. (1993). Factors affecting adventitious shoot ...
  • Chevreau E., Skirvin R.M., Abu-Qaoud H.A., Korban S.S. & Sullivan ...
  • Kucharska D., Orlikowska T (2009). Enhancement of in vitro organogenetic ...
  • Murthy B. N. S., Murch S. J., Saxena K. (1998). ...
  • Zalunskaite I., Kavaliauskaie D., Vinskiene J., Revin V.V., Stanys _ ...
  • نمایش کامل مراجع