ارزیابی علل مدیریت نامطلوب علف های هرز در مزاع گندم شمال خوزستان

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 728

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_073

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

جهت ارزیابی علت مدیریت نامطلوب علفهای هرز مزارع گندم شمال خوزستان، تحقیقی طی دوسال زراعی 1389 و 1390 اجرا شد. بدین منظور پرسشنامه برای تعداد 248 مزرعه گندم آلوده به علف هرز تکمیل و اطلاعات جمع بندی گردید. نتایج نشان دادکه در مزارع گندم خوزستان طی دو سال اخیرگونه های یولاف وحشی زمستانه، پنیرک، خردل وحشی، قیاق، خارابلق، پیچک صحرایی، خونی واش، جودره، یونجه زردهندی، جوموشی، جوگاره، چچم، دم عقربی، گلرنگ وحشی و وایه افزایش یافته اند. نیمی از علف کش های مصرفی مزارع گندم خوزستان، دو علف کش کلودینافوپ وتری بنورون متیل بودند. 39 % نحوه کاربرد علفکشها، اختلاط علفکشهای پهن برگ کش و باریک برگ کش بوده که در این بین اختلاط دو علفکش تری بنورون متیل و کلودینافوپ پروپارژیل نیز بالاترین سهم را دارد. طی دو سال زراعی فوق حدود نیمی از علف کش ها در مزارع گندم بهتنهایی، 34 % به همرا ه حشره کش و 19 % به همراه کودهای محلول به کار رفته اند. 33 درصد مزارع، علف کش ها با سمپاش بوم دار پشت تراکتوری، 63 درصد با سمپاش پشت تراکتوری شیلنگ دار، 2درصد با سمپاش توربولاینر و نیز 2درصد با سمپاش میکرونر سمپاشی شده اند. بطوریکه حدود 35 درصد از مزارع گندم با سمپاش مناسب و 65 درصد با ادوات نامناسب، سمپاشی شده اند. این امر موجب کاهش کارایی علف کش ها شده است. 75 درصد مزارع خوزستان دارای الگوی کشت گندم ذرت، – گندم صیفی جات و گندم حبوبات بودند. مهمترین دلایل مدیریت نامطلوب علف های هرز، پایین بودن کیفیت علفکش ها، وجود مقاومت علف های هرز به علف کش ها، کافی نبودن بذر گواهی شده،کمبود ادوات سمپاشی مناسب ، پایین بودن کیفیت ادوات سمپاشی و عدم آشنایی با شیوه های سم پاشی بودند. که با ارتقا کیفیت علف کشها، تامین بذر گواهی شده و تقویت ادواتسمپاشی می توان حدود 70% مدیریت علف های هرز این استان را بهبود بخشید.

Authors

آذر ماکنالی

مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد

مهدی مین باشی معینی

دزفول موسسه گیاهپزشکی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Decoin, G .F. 1996. Resistance of weeds to some graminicides ...
  • Walia, U.S., L.S. Brar and B.K Dhaliwal .1998. Resistance _ ...
  • Zand, E., M. A. Baghestani, S. Soufizadeh, A. Eskandari, R. ...
  • نمایش کامل مراجع