مبارزه شیمیایی با علف های هرز در گیاه زراعی تریتیکاله

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,129

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_106

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

به منظور ارزیابی کارایی علف کش های توصیه شده درگندم جهت کنترل علف های هرز در گیاه زراعی تریتیکاله آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 90-1389 با چهارده تیمار و چهار تکرار در منطقه کرج انجام شد. شمارش علف های هرز غالب باریک برگ پس از سمپاشی نشان داد که علف کش های مزوسولفورون + یدوسولفورون و دیفنزوکوات به ترتیب به میزان 1/5 و 4 لیتر در هکتار موجب کاهش معنی دار بروموس (.Bromus tectorum L) شدند. مزوسولفورون + یدوسولفورون، ایزوپروترون + دیفلوفنیکان ومت سولفورون متیل + سولفوسولفورون به ترتیب به میزان 1/5 لیتر، 2 لیتر و 45 گرم در هکتار تاثیر معنی داری در کاهش جوموشی(. Hordeum murinum L) داشتند. غیر از علف کش های سولفوسولفورون و فلم پروپام ایزوپروپیل به ترتیب به میزان 26/6 گرم و 4 لیتر در هکتار، سایر تیمارها در کاهش جمعیت یولاف وحشی(AvenaIudoviciana Dur)تاثیر معنی داری داشتند. همچنین در ارزیابی میزان کارایی علف کش ها بر مجموع وزن خشک گونه های باریک برگ تاًثیر علف کشهای مزوسولفورون + یدوسولفورون + مفن پایر دی اتیل (آتلانتیس)، ایزوپروتون + دیفلوفنیکان و متسولفورونمتیل + سولفوسولفورون نسبت به سایر علف کش های بیشتر بود. در بین تیمارها، تنها دو علفکش مزوسولفورون + یدوسولفورون+ مفن پایردی اتیل (آتلانتیس) و پینوکسادن + کلودینافوپ (تراکسوس)، در مقایسه با شاهد، موجب افزایش معنی دار عملکرد دانه تریتیکاله شدند. با این حال، بین دو تیمار اخیر و سایر تیمارهای علفکشی اختلاف معنی دار نبود.

Authors

محمدرضا مجیدی

کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

محمدرضا کرمی نژاد

اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مجید عباس پور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

منصور منتظری

اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • زند، اد، م. ع. باغستانی.، پ. شیمی و ا. فقیه ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Rao, V. S. P. 20O). Principles of Weed Science.2nd edition. ...
  • Zimdahl, R. C. 1999. Fundamentals of weed science. Academic Press. ...
  • نمایش کامل مراجع