کاربرد علف کش ها در گیاه زراعی ارزن

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,909

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_119

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

به منظور بررسی کارآیی علف کش های مت سولفورون متیل + سولفوسولفورون (توتال) ( 1-40g ha)، سولفوسولفورون (آپیروس) (26/6g ha-1)، پینوکسادن (آکسیال جدید) (1/5Iha-1)آنیلوفوس + اتوکسی سولفورون (سان رایس پلاس)(3Iha-1 )،اگزادیارژیل (تاپ استار)( 3Iha-1)، فنوکساپروپ پی اتیل(پوماسوپر)( 0/8Iha-1)، اگزادیازون (رونستار)(4Iha-1) مزوسولفورون + یدوسولفورون (آتلانتیس() 1/5Iha-1)، ایزوپروتون + دیفلوفنیکان (پنتر)(2Iha-1)، دیکلوفوپ متیل (ایلوکسان)(2/5Iha-1 )، پینوکسادن +کلودینافوپ (تراکسوس)(1/5Iha-1)( و کلودینافوپ (تاپیک) (0/8Iha-1)در کنترل علف های هرز در ارزن دم روباهی (Setaria italica) رقم باستان، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مشهد و گناباد در سال زراعی 1391- 1390 انجام شد. نتایج بررسی های انجام شده در مشهد و گناباد نشان داد امکان کاربرد علف کش های اگزادیازون، دیفلوفنیکان + ایزوپروترون (بصورت پس رویشی)، سولفوسولفورون و آنیلوفوس + اتوکسی سولفورون در ارزن وجود دارد. اما کاربرد باریک برگ کش های پینوکسادن، پینوکسادن + کلودینافوپ، فنوکساپروپ پی اتیل و کلودینافوپ در ارزن توصیه نمی شود. دیکلوفوپ متیل هر چند عملکرد دانه ارزن را بطور معنی داری کاهش نداد اما بدلیل کاهش معنی دار عملکرد بیولوژیک(از دیدگاه تولید علوفه ای) استفاده از این علف کش به منظور کنترل علف های هرز در ارزن بویژه در مناطقی با شرایط آب و هوایی مشهد چندان ایمن به نظر نمی رسد.

Authors

مجید عباس پور

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

محمد حسن هادی زاده

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

هادی ذهبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمد دادمند

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رحیمیان، ح. . راشد م بنایان اول. 1369. علف‌های‌هرز و ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Petersen, J. and B. Augustin. 2006. Weed control in millet ...
  • Rao, V.S., _ Principles of Weed Science. 2nd ed. Science ...
  • Zimdahl, R. C. 1999. Fundamentals of weed science. Academic Press. ...
  • نمایش کامل مراجع