بررسی کارایی علف کش اورست (فلوکاربازون سدیم) در کنترل علف های هرز پهن برگ و باریک برگ گندم

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 693

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_133

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

به منظور بررسی کارایی علف کش دو منظوره اورست %WG70 (فلوکاربازن سدیم) با علف کش ها رایج مزارع گندم کشور آزمایشی با 15 تیمار و چهار تکرار در سال زراعی 91-1390 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقاتی زرقان فارس اجرا شد. تیمارها شامل اورست با دزهای 40، 43 و 46 گرم در هکتار، توتال WG دابلیو جی (75% سولفوسولفورن + 25% مت سولفورون متیل) به میزان 40 گرم در هکتار به همراه 1250 میلی لیتر از سورفکتانت همراه، آکسیال جدید 045EC (پینو کسادن) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه برومایسید ام آ 40% EC (بروموکسینیل + ام سی پی آ) به میزان 1/5 لیتر در هکتار، آکسیال جدید 045EC (پینو کسادن) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه گرانستار 75%DF (تری بنورون متیل) به میزان 20 گرم در هکتار، تاپیک 8%EC (کلودینافوپ پروپارژیل) به میزان 0/8 لیتر در هکتار به همراه برومایسید ام آ EC 40% (بروموکسینیل + ام اس پی آ) به میزان 1/5 لیتر در هکتار، تاپیک EC8% به میزان 0/8 لیتر در هکتار به همراه گرانستار به میزان 20 گرم در هکتار، تراکسوس 045EC (پینو کسادن 22/5 + کلودینافوپ پروپارژیل 22/5 گرم در لیتر) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه برومایسیدام آ EC40% (بروموکسینیل + ام سی پی آ) به میزان 1/5 لیتر در هکتار، تراکسوس 045EC (پینو کسادن 22/5 + کلودینافوپ پروپارژیل 22/5 گرم در لیتر) به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه گرانستار، آپیروس WG75% (سولفوسولفورون) به میزان 27 گرم به همراه سیتویت، شوالیه WG6% (مزوسولفورون + یدوسولفورون + مفن پایر) به میزان 400 گرم در هکتار، آتلانتیس OD1.2% (مزوسولفورون + یدوسولفورون + مفن پایر) به میزان 1/5 لیتر در هکتار و شاهد وجین دستی تمام فصل علف های هرز. مقایسه میانگین درصد کاهش وزن خشک یولاف (Avena fatua)، بی تی راخ (Galium aparine) و گل گندم (Centurea depressa) و عملکرد محصول نشان داد که فلوکاربازن سدیم در مرتبه ضعیف بوده و دارای اختلاف معنی دار آماری در سطح 5% با علف کش های دو منظوره، باریک برگ کش ها (تاپیک و آکسیال) و پهن برگ کش های مورد استفاده بود.

Keywords:

فلوکاربازون سدیم , علف هرز پهن برگ , علف هرز باریک برگ , گندم

Authors

محمد جمالی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

محمدعلی باغستانی

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش علف های هرز

گودرز احمدوند

دانشگاه بوعلی سینا همدان، گروه زراعت

فرخ دین قزلی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • زند، ا.، م. ع. باغستانی، ن. نظام‌آبادی و پ. شیمی. ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران گل‌گندم 18/42 e 28/29 ...
  • Aldaba Meza, J. _ and Duron Terrazas, M. and L. ...
  • Vencill, W. 2002. Herbicide handbook. Weed Science Society of America.8t ...
  • Nandula, V.K., and C.G. Messersmith. 2001. Resistance to BAY MKH ...
  • نمایش کامل مراجع