ارزیابی کارایی چند علفکش جدید در کنترل زود پس رویشی علف هرز سوروف (Echinochloa colonum) در مزارع نیشکر

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,416

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_165

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و در 4 تکرار در مراحل اولیه جوانه زنی سوروف به صورت سمپاشی زودپس رویشی اجرا شد. تیمارها شامل تیمار علفکش پندی متالین (استامپ) به میزان 5 لیتر، ترکیب دیورون و هگزازینون (باراگ دی اف) به میزان 3/5 کیلوگرم، ترکیب متازاکلر و کوئین مراک (بوتیزان استار) به میزان 3 لیتر، آمیکاربازون (دینامیک) به میزان 1/5 لیتر، ترکیب تری فلوکسی سولفورون سدیم و آمترین (کریسمت) با آمیکاربازون (دینامیک) به نسبت 1/5 + 1 کیلوگرم، ترکیب متازاکلرو کوئین مراک (بوتیزان استار) با متری بوزین (سنکور) به نسبت 1/5 + 2 لیتر/ کیلوگرم، ترکیب دیورون (دیورون دی اف) با پندی متالین (استامپ) به نسبت 2 + 3/5 کیلوگرم/لیتر، دیورون (دیورن دی اف) به میزان 4 کیلوگرم، ترکیب آترازین (گزاپریم) با متری بوزین (سنکور) به نسبت 3 + 2 کیلوگرم و در نهایت متری بوزین (سنکور) به میزان 2 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد از نظر میزان مهار تعداد علف های هرز تیمارهای باراگ دی اف به میزان 3/5 کیلوگرم در هکتار، بوتیزان استار به میزان 3 لیتر در هکتار و دیورون به میزان 4 کیلوگرم در هکتار به ترتیب با 92/2، 90/8 و 90/8 کیلوگرم در هکتار نسبت به سایر تیمارها کنترل بهتری از خود نشان دادند. همچنین نتایج اثر تیمارها بر وزن خشک سوروف نشان داد که علف کش های باراگ دی اف به میزان 3/5 کیلوگرم، دیورون دی اف به میزان 4 کیلوگرم در هکتار، بوتیزان استار در ترکیب با متری بوزین و بوتیزان استار به تنهایی به ترتیب با 89، 91، 93 و 97 درصد در کاهش وزن خشک علف هرز سوروف برتری نسبی به سایر تیمارها داشتند. در این بررسی علف کش پندی متالین برای استفاده در مرحله زودپس رویشی مناسب نبود و کنترلی کمتر از 70 درصد نشان داد اگرچه این علفکش تا حدی باعث کاهش رشد و متورم شدن ریشه در سوروف شد ولی در نهایت اثر آن بر وزن خشک سوروف کمتر از 60 درصد بود.

Authors

سیدرضا احمدپور

موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان

ساسان عبدالهی

موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدپور، س. ر. زند، ا. و موذن رضامحله، ح. 1390. ...
  • پورآذر، ر. صیادمنصور، ع. احمدپور، س. ر. عبدالهی، س. و ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • ErasmoSoares, J. 2000. CGA36262: a new selective herbicide for use ...
  • Rainblot, C. and Sellers, B. 2006. Fall Panicum, Biology and ...
  • نمایش کامل مراجع