تاثیر روش های مختلف کشت ذرت بر کنترل علف های هرز در ذرت دانه ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 595

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_224

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

بمنظور بررسی اثر روش های مختلف کشت بر کنترل علف های هرز ذرت، آزمایشی بصورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و در چهار تکرار در منطقه کرج انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل کشت ذرت روی پشته + سمپاشی نواری با علفکش نیکوسولفورون، کشت ذرت روی پشته + یک بار کولتیواتور در مرحله 45 سانتی متری ذرت، کشت ذرت روی پشته + دو بار کولتیواتور در مرحله 25 و 45 سانتی متری ذرت، کشت ذرت روی پشته + وجین دستی، کشت ذرت روی پشته + بدون وجین دستی، کشت ذرت کف جوی + سمپاشی سراسری، کشت ذرت کف جوی + سمپاشی نواری در کف جوی، کشت ذرت کف جوی + جابجایی جوی و پشته در مرحله 25 سانتی متری، کشت ذرت کف جوی + وجین دستی و کشت ذرت کف جوی + بدون وجین دستی بودند. نتایج نشان داد در بین روش های کنترل مکانیکی، روش کشت روی پشته + دو بار کولتیواتور و روش کشت کف جوی + جابجایی جوی با پشته بیشترین عملکرد دانه را بخود اختصاص دادند. همچنین تیمار کشت روی پشته + دو بار کولتیواتور از نظر کنترل علف های هرز باریک برگ و پهن برگ برترین تیمار بود و تیمار کشت کف جوی + جابجایی جوی با پشته نیز از نظر کنترل علف های هرز پهن برگ تا حدودی شبیه تیمار کشت روی پشته + دو بار کولتیواتور عمل کرد، ولی کارایی آن از نظر کنترل علف های هرز باریک برگ مطلوب نبود. بر اساس نتایج این تحقیق استفاده از روش های کنترل مکانیکی (مانند کشت روی ردیف و استفاده از دو بار کولتیواتور و روش کشت کف جوی و جابجایی جوی با پشته) برای کنترل علف های هرز ذرت امید بخش است و در صورت انتخاب ادوات مناسب می توان با استفاده از روش مکانیکی علف های هرز ذرت را بخوبی مدیریت کرد.

Keywords:

نیکوسولفورون , کاهش مصرف علفکش , کشت کف جوی و کولتیواسیون

Authors

محمدرضا کرمی نژاد

بخش تحقیقات علف های هرز، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Forcella, F. 2000. Rotary hoeing substitutes for two-thirds rate of ...
  • Hassanzadeh -Moghadam H. and M. Basafa 2005. Effect of planting ...
  • Moradi, A., G. H. Akbari, E. Zand, I. Alahdadi, M. ...
  • نمایش کامل مراجع