CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه صفات مورفولوژیک و میزان اسید شیکوریک گیاه دارویی سرخارگل (Echinaceae purpurea) در مناطق کوهستانی خشک و نیمه خشک (مطالعه موردی آهوان و چاشم در سمنان)

عنوان مقاله: مقایسه صفات مورفولوژیک و میزان اسید شیکوریک گیاه دارویی سرخارگل (Echinaceae purpurea) در مناطق کوهستانی خشک و نیمه خشک (مطالعه موردی آهوان و چاشم در سمنان)
شناسه ملی مقاله: HERBAL03_041
منتشر شده در سومین همایش ملی گیاهان دارویی در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهه رستمی - دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
بهاره کاشفی - استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، گروه کشاورزی
ناهید مسعودیان - استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، گروه زیستشناسی،

خلاصه مقاله:
سرخارگل با نام علمی Echinacea purpurea گیاهی علفی و چندساله ، متعلق به خانواده کاسنی (Asteraceae) است که بر اساس فارماکوپههای معتبر به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند شناخته شده است. با توجه به اهمیت و غیربومی بودن سرخارگل و نبود اطلاعات لازم در زمینه امکان کشت این گونه در ایران ، این تحقیق با هدف مقایسه صفات مورفولوژیک گیاه دارویی سرخارگل در دو منطقه چاشم، کهدارای اقلیم کوهستانی خشک است و آهوان، که اقلیمی کوهستانی نیمه خشک را دارا است، در منطقه سمنان، انجام شد. بدین منظور پس از اعمال تیمار چینه سرمایی بر روی بذرها، در نیمه دوم شهریورماهکشت در خزانه هوای سرد انجام شد و در فروردین ماه سال بعد، نشاها به دو منطقه فوق منتقل شدند . در این پژوهش درصد گیرایی نشاها، صفات مورفولوژیک (سطح برگ، طول برگ، عرض برگ، تعداد برگ، طول دمبرگ وقطر تاجپوشش) و میزان اسید شیکوریک (با استفاده از HPLC ) اندازه گیری شد و مورد مقایسه قرار گرفت . نتایج نشان داد برای تولید گیاه سرخارگل با عملکرد رویشی بیشتر و میزاناسیدشیکوریک بالاتر، ناحیه چاشم و مناطقی با اقلیم کوهستانی نیمه خشک و با ش رایط اکولوژیک مشابه چاشم، بسیار مطلوب و مناسب است

کلمات کلیدی:
سرخارگل، گیاه دارویی، چاشم، آهوان، صفات مورفولوژیک، اسیدشیکوریک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/288154/