بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های آبی ساقه ، برگ و گل گیاه پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis) بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در مدل حیوانی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,083

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HERBAL03_135

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

بیماری های عفونی از مهم ترین بیماری های شایع در جهان هستند. مشکلاتی که در رابطه با بروز مقاومت های میکروبی به آنتی بیوتیک ها به وجود آمده است باعث گردیده تا از گیاهان در درمان بیماری ها استفاده شود.باکتری استافیلوکوکوس اورئوسها به دلیل ایجاد مقاومت دارویی هنوز به عنوان بیماری زاهای مهم بیمارستانی در جامعه باقی مانده اند.با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال در پیچک صحرایی این گیاه دارای اثر ضدباکتریایی می باشد در این پژوهش از 12 موش ماده بالغ Balb/c استفاده شد. این تعداد موشها به 3دسته تقسیم شدند (هر دسته شامل گروه 3، 2، 1 و گروه شاهد می باشد). در روز اول به تمام موشها از سوسپانسیون باکتری تهیه شده، (5) 10* 5 باکتری در هر میلی لیتر به صورت داخل صفاقی تزریق شد،در روز دوم 0/5 سی سی از عصاره های آبی ساقه،برگ و گل پیچک صحرایی بصورت جداگانه به موشهای گروه 3 و 2 و 1 هر دسته تزریق شد(بجز گروه های شاهد در هر دسته که بجای عصاره آبی ، نرمال سالین تزریق شد).پس از 7روز، موشها را کشته و طحال موش ها را خارج و از سوسپانسیون رویی طحال موش ها به روش پورپلیت در محیط مولرهینتون آگار کشت انجام شد. بعداز 24 ساعت باکتری ها برحسب cfu/spleen شمارش گردید. نتایج نشان داد عصاره آبی برگ (فرمول در متن اصلی مقاله) در مقایسه با گروه کنترل (فرمول در متن اصلی مقاله) موثرترین عصاره در مدل حیوانی علیه استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. در نتیجه با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، می توان از عصاره آبی برگ پیچک صحرایی در درمان بیماری های عفونی استفاده کرد.

Authors

زهرا کاظم خانی

کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان،ایران.

شهرزاد نصیری سمنانی

استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه و پزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران.

محمدحسین آرش اسدی راد

استادیار گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه و پزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • M.E. Al-Bowait, I _ F.Albokhadiam and A.M.Momeid, _ Immun ostimulant ...
  • Ekpo MA, Etim PC .Antimicrobil activity of ethanolic and aqueous ...
  • Paudel Chhetr H, Yogol NS, Sherchan J, Anupa KC and ...
  • Hashimoto, H., M. Inouye, and I. Hayashi..A survey of Staphylococcus ...
  • Boucher H, Miller LG, Razonable RR.Serious infections caused by meth ...
  • Manu Arora and Manar Malhutra, A Review on macroscopical, phytochemical ...
  • نمایش کامل مراجع