مقایسه اسیدهای چرب خانواده امگا 3 و امگا 6 در بافت ماهی کپور نقره ای وانواع گیاهان روغنی دارویی

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,079

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HERBAL03_186

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

تغذیه از آبزیان برای کسب پروتئین با کیفیت و به دست آوردن گروهی از اسیدهای چرب ضروری که انسان توانایی سنتز آنها را ندارد برای سلامت مهم می باشند. ارزش غذایی ماهی به دلیل وجود اسیدهایچرب امگا 3و امگا 6 و ضرورت وجود آن در جیره غذایی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه اسیدهای چرب خانواده امگا 3 و امگا 6 در بافت ماهی کپور نقره ای و انواع گیاهان روغنی مانند سویا،کانولاو آفتابگردان انجام شد. در این بررسی 5Kg ماهی تازه تهیه شد، بعد از پوست گیری، سر و دم زنی و استخوان گیری ، چرخ شده، سپس گوشت چرخ شده ماهی برای اندازه گیری چربی و اسید چرب آماده شد.نتایج نشان داد که بیشترین اسیدهای چرب موجود دربافت ماهی کپورنقره ای ازنوع غیر اشباع می باشد بطوریکه مجموع اسیدهای چرب غیر اشباع در آن 70/25 درصد می باشد. میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در این ماهی به ترتیب 18/50 ، 5/68 درصد بوده که از نظر غذایی بسیار مهم و با ارزش هستند. میزان غیراشباعیت روغن آفتابگردان 83/9 درصد است که میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 آن به ترتیب 0/3، 49/4 درصد می باشد. میانگین اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن سویا حدود 80/7 درصد بوده که میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 آن به ترتیب 6/8 ، 50/8 درصد می باشد. همچنین میانگین اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن کانولا حدود 92/43 درصدمی باشدکه میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 آن به ترتیب 8، 20 درصد محاسبه گردید.

Keywords:

Authors

عاطفه کاوسی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی

مسعود هدایتی فرد

استادیار گروه شیلات، مرکز تحصیلات تکمیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مریم خاورپور

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -جلیانم.، شعبا نپور، ب. _ شعبا نی، ع .، گرگین، ...
  • غلامحسینی عمران، ر.، هدایتی _ 1386 _ مطالعه مقایسه ترکیب ...
  • - هدایتی فرد . .. 1380، شناسایی کمی وکیفی اسیدهای ...
  • Blight. E. C. , and Dyer, W. J., 1959. A ...
  • Hunt, A and Teqelioglu, N .2008. Effect of lipid Sorces ...
  • Zuraini, A., Somchit, M. N., Solihah, M. H., Goh, Y. ...
  • نمایش کامل مراجع