تأثیر کاربرد ورمی کمپوست و باکتری های ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر اجزاء عملکرد و عملکرد دانه گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum)

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 619

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HERBAL03_207

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

امروزه استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک نظیر ورمی کمپوست و باکتری های تثبیت کننده نیتروژن، نقش بسزایی در بهبود و پایداری عملکرد گیاهان دارویی در یک نظام کشاورزی پایدار دارد. گشنیز (Coriandrum sativum) از جمله گیاهان دارویی مهم بوده که گیاهی است علفی و یکساله و بذر آن حاوی اسانس بوده که در صنایع مختلف دارویی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. به همین منظور درپژوهشی تأثیر ورمی کمپوست و باکتری های ازتوباکتر و آزوسپیریلوم بر عملکرد و اجزاء عملکرد دانه گیاه دارویی گشنیز ب صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در بهار سال 1391 در مزرعه تحقیقاتی شرکت کشاورزی و دامپروری ران در شهرستان فیروزکوه مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورهای آزمایشی شامل ورمی کمپوست در چهار سطح (0، 3، 6 و 9 تن در هکتار) و کود بیولوژیک نیتروکسین (حاوی باکتری های ازتوباکتر و آزوسپیریلوم) در دو سطح (عدم تلقیح و تلقیح با بذر) بودند. صفات مورد بررسی شامل تعداد چتر در بوته ، وزن هزار دانه، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه می باشند. نتایج نشان داد که تاثیر ورمی کمپوست بر تمام صفات مورد بررسی بجز وزن هزار دانه در سطح 1% معنی دار گردید. اثر کود بیولوژیک نیتروژنه نیز در سطح 5% بر عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه معنی دار گردید. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین تعداد چتر در بوته 42/5 چتر و عملکرد دانه 3268/6 کیلوگرم در هکتار با مصرف 6 تن ورمی کمپوست در هکتار و بیشترین عملکرد بیولوژیک 19924 کیلوگرم در هکتار با مصرف 9 تن ورمی کمپوست در هکتار بدست آمد. همچنین بیشترین عملکرد بیولوژیک 18717/5 کیلوگرم در هکتار و عملکرد دانه 2874/8 کیلوگرم در هکتار در تیمار تلقیح با بذر کود بیولوژیک حاصل گردید.

Authors

مهناز شیرخدایی

دانشجوی کارشناس ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

محمدتقی درزی

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

محمدرضا حاج سیدهادی

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ...
  • Ratti, N., S. Kumar, H.N. Verma and S.P. Gautam. 2001. ...
  • Shaalan M.N 2005. Influence of biofertilizes and chicken manure on ...
  • _ _ _ _ _ _ on quantity _ in ...
  • Velmurugan, M., N. Chezhiyan and M. Jawaharlal. 2008. Influence of ...
  • نمایش کامل مراجع