تاثیر منابع الیاف محلول و نامحلول بر عملکرد تولیدی، مورفولوژی تخمدان و کاهش استرس ناشی از گرسنگی طولانی مدت در مرغ های مادر گوشتی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 401

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RAZICONF01_072

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

Abstract:

این تحقیق به منظور بررسی اثرات محدودیت کیفی خوراک با منابع الیاف محلول و نامحلول بر عملکرد تولیدی، مورفولوژی تخمدان و پارامترهای مرتبط با استرس در مرغ های مادر گوشتی کاب 500 از سن 24 تا 38 هفتگی انجام شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: جیره کنترل و جیره های رقیق شده با منابع الیافی سلولز و سبوس گندم به عنوان الیاف نامحلول، پکتین و کنجاله پنبه دانه به عنوان الیاف محلول. این آزمایش بر روی 120 قطعه مرغ مادر در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که رقیق سازی جیره با منابع الیاف نامحلول و محلول به ترتیب طول زمان دسترسی به خوراک را 2/4 و 3/8 برابر در روز افزایش داد. میزان تولید تخم مرغ در کل دوره آزمایش در مرغ های که جیره حاوی سلولز و سبوس گندم دریافت کردند، در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت. (0/01>p). وزن تخم مرغ در کل دوره در مرغ هایی که با جیره حاوی سلولز تغذیه شدند، سنگین تر از گروه کنترل بود (0/01>p) . به کاربردن منابع الیاف نامحلول در جیره مرغ های مادر موجب کاهش میزان کورتیکوسترون پلاسما گردید، که نشان می دهد استرس ناشی از گرسنگی ممکن است کاهش یافته باشد. به طور کلی، علی رغم اینکه تمامیجیره های آزمایشی، میزان یکسانی از مواد مغذی را در روز تامین کردند، رقیق سازی جیره با منابع الیاف نامحلول می تواند عملکرد تولیدی مرغ های مادر را در سیکل ابتدایی تولید بهبود دهد.

Authors

سودابه مرادی

هیئت علمی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی

مجتبی زاغری

دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمود شیوازاد

استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Cave, N. A. 1981. Effect of duurnal programs of nutrient ...
  • De Jong, I. C., van Voorst, S., Ehlhardt, D. A. ...
  • Shafer, D. J., Carey, J. B. and Prochaska, J. F. ...
  • Svihus, B. and Hetland, H. 2001. Ileal starch digestibility in ...
  • Zuidhof, M. J., Robinson, F. E., Feddes, J. J. R. ...
  • نمایش کامل مراجع