CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در حسابرسی عملکرد سازمان های خدماتی دولتی (مطالعه موردی اداره کل ثبت احوال آذربایجان شرقی)

عنوان مقاله: بررسی نقش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در حسابرسی عملکرد سازمان های خدماتی دولتی (مطالعه موردی اداره کل ثبت احوال آذربایجان شرقی)
شناسه ملی مقاله: TOROUD01_201
منتشر شده در اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سولدوز محرم زاده - کارشناس ارشد مدیریت صنعتی
ابوالفضل باباجانی - کارشناس ارشد حسابداری

خلاصه مقاله:
سازمانهای دولتی در محیط پر تلاطم امروزی برای دستیابی به ماموریت و اهداف سازمان, نیازمند تحول اساسی در نظام پاسخگویی مدیران در مقابل عملکرد خود هستند چراکه ریشه همه مشکلات موجود در سازمانها, پیش از آنکه به سایر مولفه های سازمان نسبت داده شود, به عملکرد مدیریت سازمان مربوط می شود. در اکثر سازمان های دولتی سطح بهره وری و رضایت ارباب رجوع در سازمانها از روند مناسبی برخوردار نیست. بنابراین ارزیابی و قضاوت در مورد کیفیت عملیات در سازمانهای خدماتی دولتی, استقرار سیستم حسابرسی عملکرد و تاثیرات بالقوه آن در بهبود عملکرد مدیریت از مهم ترین مباحثی است که بطور چشمگیری رشد کرده است. استقرار حسابرسی عملکرد در هر سازمان, یک سری تکنیک های حسابداری مدیریت را می طلبد که به عنوان زیرساخت هایی برای تحول در وضع موجود است که سازمانهای دولتی ناگریز به استفاده از چنین تکنیک هایی هستند. تکنیک هایی نظیر هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC), کارت ارزیابی متوازن (BSC) و ارزش افزوده اقتصادی (EVA) از جمله تکنیک های اندازه گیری عملکرد مدیریت محسوب می شوند. در این مقاله یک مدل مفهومی از تکنیک هزینه یابی بر مبنای فعالیت و نقش آن در نظام بودجه ریزی در دستگاه های دولتی به عنوان زیرساخت های اساسی حسابرسی عملکرد موردکنکاش قرار می گیرد. رویکرد حاکم بر این مقاله ارائه مدل مفهومی از تکنیک هزینه یابی بر مبنای فعالیت و نقش موثر آن بر بودجه ریزی عملیاتی در ثبت احوال آذربایجان شرقی بر اساس بودجه سال های 85 تا 92 به عنوان زیرساخت های اساسی در استقرار حسابرسی عملکرد مورد کنکاش قرار می گیرد. استقرار هزینه یابی بر مبنای فعالیت در شناسایی موانع و مشکلات موجود و عوامل ایجاد کننده محدودیت در افزایش کارایی و اثربخشی و صرفه اقتصادی و همچنین پیش زمینه های لازم برای اجرای صحیح بودجه ریزی عملیاتی و حسابرسی عملکرد مبنای درستی در اختیار حسابرسان عملکرد قرار می دهد.

کلمات کلیدی:
حسابرسی عملکرد, هزینه یابی مبتنی بر فعالیت, کارایی, اثربخشی, صرفه اقتصادی, خدمات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/290078/