CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب روستایی به روش تالاب مصنوعی در حذف ازت و فسفر از فاضلاب (مطالعه موردی : روستای مراد تپه)

عنوان مقاله: عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب روستایی به روش تالاب مصنوعی در حذف ازت و فسفر از فاضلاب (مطالعه موردی : روستای مراد تپه)
شناسه ملی مقاله: JR_WWJ-23-83_004
منتشر شده در شماره 83 دوره 23 فصل پاییز در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین سالاری - کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران،
امیرحسام حسنی - عضو هیئت علمی، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مهدی برقعی - استاد دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران
احمدرضا یزدانبخش - دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

خلاصه مقاله:
استفاده از تالاب مصنوعی یکی از روشهای شناخته شده تصفیه فاضلاب است که پساب خروجی آن می تواند بدون مشکل وارد محیط زیست شده و یا در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق به منظور بررسی کارایی تالابهای مصنوعی در تصفیه فاضلاب روستایی از یک پایلوت تالاب مصنوعی با جریان زیرسطحی که پساب حاصل از سپتیک تانک موجود در منازل مسکونی را دریافت می نمود، استفاده شد. این تالاب مصنوعی در استان البرز، شهرستان کرج، روستای مراد تپه ساخته شد. پایلوت با ظرفیت ٥٤٠ لیتر در شبانه روز با ورق گالوانیزه به طول 20، عمق 1 متر ، و عرض 30سانتی متر در محل ساخته شد . ابتدا و انتهای آن به طول 0/5 متر و عمق 0/6 متر از قلوه سنگ پر شده بود و ما بین این دو قسمت، ماسه سرند شده درشتی که تخلخل آن 0/39= α و حداکثر اندازه 10 درصد از دانه های آن ٢ میلی متر با رسانندگی هیدرولیکی ١٥٧٥ فوت مکعب برفوت مربع در روز (Ks) بود، ریخته شد و روی آن به ارتفاع ١٠ سانتی متر خاک نباتی وجود داشت. این مطالعه از شهریور ١٣٨٨ تا شهریور ١٣٨٩ به مدت یک سال به طول انجامید.گیاه مورد استفاده در تالاب، نی معمولی با نام علمی فاراگمیتس استرالیس بود و پارامترهای TN،TSS COD، BOD و TP به صورت هفتگی و در طی مدت زمان مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که BOD فاضلاب ورودی از 31 ± 57 میلی گرم در لیتر به 4 ± 8 میلی گرم در لیتر در پساب خروجی، با میانگین زدایش 15 ± 79 درصد و COD فاضلاب ورودی از 47 ± 97 میلی گرم در لیتر به 12 ± 24 میلی گرم در لیتر در پساب خروجی، با میانگین زدایش 16± 70 درصد کاهش یافت. مجموع جامدات معلق فاضلاب ورودی از 47 ± 40 میلی گرم در لیتر به 4±5 میلی گرم در لیتر در پساب خروجی، با میانگین زدایش 16 ± 70 درصد تقلیل یافت. میزان ازت فاضلاب ورودی (TN) از 6 ± 13 میلی گرم در لیتر به 3 ± 4 میلی گرم در لیتر در پساب خروجی، با میانگین زدایش 26 ± 59 درصد و میزان فسفر فاضلاب ورودی (TP) از 7/53 ملی گرم در لیتر به 0/86 میلی گرم در لیتر در پساب خروجی، با میانگین زدایش ٨٦ درصد کاهش یافت.

کلمات کلیدی:
تصفیه طبیعی فاضلاب، تالاب مصنوعی، فاضلاب روستایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/293977/